15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialPeste 300 de pușcași marini americani au ajuns în Norvegia. Rusia protestează...

Peste 300 de pușcași marini americani au ajuns în Norvegia. Rusia protestează în continuare

Aproape 300 de pușcași marini ai Marinei SUA au ajuns în Norvegia luni după-amiază. Pușcașii marini au ajuns acolo și vor sta pentru o perioadă de șase luni, potrivit Reuters.

Moscova protestează împotriva militarilor care au ajuns în Norvegia, precum și a celor care au ajuns în Polonia, zilele trecute. Autoritățile moscovite se tem de apropierea unităților NATO de granițele Rusiei.

NATO a negat faptul că această operațiunea ar avea vreo legătură cu agresivitatea Rusiei, dar aceasta coincide cu trimitea a câtorva mii de soldați americani în Polonia, Lituania, Estonia și România. Această decizie a fost luată pentru a scădea îngrijorarea aliaților est-europeni cu privire la agresivitatea Moscovei.

Militarii din tabăra Lejeune, situată în Carolina de Nord, au aterizat luni dimineaţă la ora locală 10.00 (11.00 ora României) pe pista acoperită cu zăpadă a aeroportului Vaernes, situat în apropiere de localitatea norvegiană Trondheim.

Trupele americane vor rămâne acolo pentru cel puțin un an, însă unitățile de pușcași marini vor fi înlocuite după completarea unui tur de șase luni în Norvegia.

Un purtător de cuvânt norvegian a declarat că americanii se vor antrena în tehnică de luptă pentru iarnă în tabăra militară din Vaernes.

”Pentru primele patru săptămâni vom avea un antrenament de bază pentru iarnă, cum să te descurci cu schiurile şi cum să supravieţuieşti în condiţii artice. Nu are nimic de a face cu situaţia curentă sau cu Rusia”, a declarat Rune Haarstad de la Garda Naţională a Norvegiei.

Cele mai citite

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...
Ultima oră
Pe aceeași temă