16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialPeste 50 de imigranţi din Ungaria au fost diagnosticaţi cu boli infecţioase

Peste 50 de imigranţi din Ungaria au fost diagnosticaţi cu boli infecţioase

Mai mult de 50 de imigranţi din Ungaria au fost diagnosticaţi cu boli infecţioase, în primele şase luni ale anului 2015.

După ce au fost testaţi de autorităţile medicale ungare, imigranţii au fost depistaţi cu boli precum sifilis, hepatita B şi C, precum şi ca purtători ai virusului HIV, informează MTI, preluată de Mediafax.

Un oficial medical din Ungaria a anunţat joi că mai mulţi imigranţi au fost diagnosticaţi cu boli infecţioase în perioada ianuarie-iunie 2015.

Dintre cele 2.700 de persoane imigrante de pe teritoriul Ungariei care au fost testate de autorităţile medicale ungare în primele şase luni ale anului în curs, 51 dintre acestea erau bolnave.

Autorităţile ungare au descoperit cazuri de sifilis, hepatita B, hepatita C, HIV, febră tifoidă şi paratifoidă. Toate persoanele testate sunt imigranţi care au solicitat acordarea azilului în Ungaria.

În perioada respectivă, s-au înregistrat două cazuri majore de posibile infecţii în care au fost implicate mai multe persoane ce au necesitat internare în spital după ce medicii au identificat la acestea simptome puternice ale bolilor. În primul caz, aproximativ 50 imigranţi au fost spitalizaţi în Budapesta, însă cei mai mulţi dintre ei au fost externaţi imediat, doar doi pacienţi necesitând investigaţii suplimentare, dar nu au fost diagnosticaţi cu nicio infecţie.

În cel de-al doilea caz, 18 copii imigranţi au fost spitalizaţi în oraşul Szeged, în sudul Ungariei. Unul dintre ei a fost diagnosticat cu virusul rotavirus şi ceilalţi cu infecţii bacteriene.

Aceste teste medicale sunt necesare pentru acordarea statutul de azil imigranţilor de către Guvernul ungar.

Citeşte şi: Jobbik:  UNIREA României cu Republica Moldova va fi urmată de o FEDERALIZARE a României

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

FC Barcelona și-a „betonat” poziția secundă în Spania, după victoria cu „lanterna roșie” Almeria

FC Barcelona și-a consolidat poziția secundă în La Liga, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în deplasarea de la Almeria, în etapa...

Tânăra antrenată de maestra emerită a sportului, Mirela Pașca, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Antonia Dragomir, o tânără gimnastă de doar 11 ani, a devenit un nume cunoscut în lumea gimnasticii românești și internaționale, datorită talentului său remarcabil...

Spitalul “Foişor”, actualizare cu privire la starea de sănătate a lui Florin Piersic

Actorul Florin Piersic a fost reevaluat cardiologic vineri, starea sa generală fiind stabilă, fără modificări semnificative faţă de zilele anterioare, au informat reprezentanţii Spitalului...
Ultima oră
Pe aceeași temă