12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialPeste 824.000 de persoane şi-au părăsit locuinţele din cauza conflictului din estul...

Peste 824.000 de persoane şi-au părăsit locuinţele din cauza conflictului din estul Ucrainei – ONU

Peste 824.000 de persoane au fost forţate să-şi părăsească locuinţele din Ucraina din cauza conflictului declanşat la începutul anului, a anunţat vineri Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), citat de AFP, scrie Mediafax.

Cel puțin 430.000 de persoane s-au mutat în alte locuri din Ucraina, 387.000 au fugit în Rusia, 6.600 au solicitat azil în Uniunea Europeană, iar 581 au plecat în Belarus.

Într-un raport anterior, publicat pe 2 septembrie, UNHCR anunţa că existau peste 500.000 de persoane strămutate din cauza conflictului din Ucraina (260.000 în interiorul ţării şi 260.000 în străinătate).

"UNHCR încearcă să ajute persoanelor vulnerabile social, în contextul în care criza din Ucraina se confruntă cu prima sa iarnă", a afirmat agenţia umanitară.

"Confruntările neîncetate din estul ţării, care au cauzat prăbuşirea serviciilor de bază, forţează din ce în ce mai mulţi oameni să îşi părăsească locuinţele", a adăugat UNHCR.

Aproape 95 la sută dintre persoanele strămutate în Ucraina provin din estul ţării.

Potrivit UNHCR, un ajutor umanitar este necesar, în special, în regiunile Doneţk, Harkov şi Kiev.

Cele mai citite

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă