10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialPeste șapte tone de cocaină, confiscate în Columbia. Drogurile urmau să fie...

Peste șapte tone de cocaină, confiscate în Columbia. Drogurile urmau să fie transportate în America Centrală și de Nord

Autoritățile columbiene au confiscat, marți, peste șapte tone de cocaină, în cadrul a două operațiuni, informează AFP, citat de Agerpres.

Într-o primă operațiune au fost confiscate peste cinci tone de cocaină ascunse într-un hambar din localitatea Tumaco, sud-vestul țării, au precizat poliția și marina columbiană. 

Director al poliției naționale columbiene, Jorge Nieto, a precizat că au fost distruse cinci laboratoare de fabricare a cocainei, într-unul dintre acestea se aflându-se “o ascunzătoare cu 5.293 de tone de cocaină”. Potrivit reprezentantului poliției, drogurile erau pregătite să fie expediate pe mare spre America Centrală, la bordul unuia din semisubmersibilele folosite de traficanți.

Tumaco se află în departamentul Narino, în apropiere de granița cu Ecuadorul, pe coasta oceanului Pacific. Peste 100 de membri ai forțelor de securitate au participat la operațiune, cu sprijinul armatei aerului, a precizat generalul Nieto.

În cursul celeilalte operațiuni, autoritățile au confiscat 2,3 tone de cocaină în largul orașului Cartagina, în nordul Columbiei, a anunțat marina columbiană într-un comunicat.

Columbia este primul producător mondial de frunze de coca, materia primă pentru cocaină, și cel mai mare producător de cocaină, cu 646 de tone în 2015, potrivit ONU.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă