11.7 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialPetro Poroșenko, reacție tranșantă: Nu va exista niciun fel de federalizare a...

Petro Poroșenko, reacție tranșantă: Nu va exista niciun fel de federalizare a Ucrainei

Președintele ucrainean, Petro Poroșenko, a declarat, marți, că nu va exista “niciun fel de federalizare a Ucrainei” și a precizat domeniile care nu vor fi descentralizate, informează Mediafax.

”Nu va fi permisă niciun fel de federalizare. Iar probleme precum apărarea statului, problemele de securitate, de ordinea publică, de relațiile externe, problemele-cheie care mențin integritatea și verticala puterii în stat vor ține exclusiv de competența puterii statele”, a declarat Poroșenko, marți, în timpul reuniunii Consiliului Național pentru Reforme.

În acest context, Poroșenko a explicat că problemele ce țin de securitate, de ordinea publică și de relațiile externe se vor afla exclusiv în competența puterii de stat a Ucrainei.

”Nimănui să nu-i treacă prin cap să înființeze republici de Donețk, Lugansk, Harkov, basarabene sau altele”, a subliniat șeful statului ucrainean, avertizând că ”cine va încerca să facă acest lucru va avea parte de o reacție imediată”, stipulată inclusiv în Constituție.

În același timp, Petro Poroșenko a declarat că banii reali trebuie să ajungă la comunitățile locale și că există deja primele semne ale descentralizării bugetare a Ucrainei.

Cele mai citite

Hezbollah: Locuitorii strămutați israelieni se pot întoarce acasă dacă se încheie războiul

Şeful grupării insurgente libaneze Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, a declarat luni că locuitorii din nordul Israelului care s-au refugiat în alte zone din ţară...

A fost dezvoltat plasticul care se descompune când nu mai e nevoie de el

O echipă de cercetători a dezvoltat un nou tip de plastic biodegradabil, care conține bacterii vii ce declanșează descompunerea materialului, potrivit antena3.ro. Noul plastic care...

Fostul avocat al lui Trump a depus mărturie în procesul cu Stormy Daniels

Michael Cohen, fostul avocat al lui Donald Trump, a compărut luni în calitate de martor-cheie la procesul fostului preşedinte al SUA pentru plăţi ascunse...
Ultima oră
Pe aceeași temă