16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialPetro Poroşenko: Ucraina ar putea semna un acord de liber-schimb cu Israelul

Petro Poroşenko: Ucraina ar putea semna un acord de liber-schimb cu Israelul

Preşedintele ucrainean Petro Poroşeko a declarat, marţi, că Ucraina doreşte să semneze, în următoarele şase luni, un acord de liber-schimb cu Israelul, potrivit Mediafax.

“Sunt interesat de încheierea unui acord în vederea creării unui zone de liber-schimb între Ucraina şi Israel”, a declarat Poroşenko la Ierusalim, în urma unei întâlniri cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Valoarea schimburilor comerciale dintre Ucraina şi Israel atinge un miliard de dolari pe an, a precizat şeful statului ucrainean. “Dorim să creştem” acest nivel, în special în sector tehnologiei, a adăugat el.

“Ucraina este interesată de o asistenţă din partea Israelului în continuarea reformelor în ţara noastră şi de o intensificare a cooperării economice”, a mai declarat Poroşenko.

Ucraina a depus eforturi să creeze noi parteneriate comerciale, în contextul în care relaţiile cu Moscova, cel mai important partener comercial al său în trecut, s-au înrăutăţit, iar nivelul schimburilor comerciale dintre cele două foste ţări sovietice a scăzut.

Moscova a anulat zona de liber-schimb cu Ucraina şi a impus embargouri unor importuri de produse alimentare ucrainene, în cadrul unei ultime runde de sancţiuni comerciale între cele două ţări.

Un acord de liber-schimb UE-Ucraina urmează să intre în vigoare pe 1 ianuarie, după ce un acord similar cu Canada a fost anunţat anul acesta.

Cele mai citite

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Zona din fața casei – amenajări necesare pentru a completa estetic și funcțional spațiul

În fața casei tale, există o zonă care poate fi un spațiu deosebit pentru a-ți...

Turneul final EURO Under-17 va putea fi vizionat în România pe TVR Sport

EURO Under-17, turneul final european dedicat tinerilor fotbalişti, care se va desfășura în perioada 20 mai-5 iunie 2024, va fi transmis în România de...
Ultima oră
Pe aceeași temă