13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialPhenianul lansează obuze în apropierea unei nave sud-coreene

Phenianul lansează obuze în apropierea unei nave sud-coreene

Coreea de Nord a lansat obuze, joi, în apropierea unei nave de război a Coreei de Sud, care patrula la sud de frontiera maritimă dintre cele două ţări,  a anunţat Seulul, relatează AFP, conform Mediafax.

"Obuzele au căzut în apropiere de nava noastră, care patrula în mod obişnuit teritoriul nostru, dar nici o pagubă nu a fost observată la vaporul nostru", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al ministerului.

Incidentul a avut loc în apropiere de insula Yeonpyeong, bombardată în noiembrie 2010 de armata nord-coreeană, ceea ce a provocat o criză internaţională şi a adus peninsula în pragul unui conflict.

La sfârşitul lui martie, Phenianul a tras aproximativ 500 de obuze în timpul unui exerciţiu de-a lungul frontierei maritime cu Seulul, dintre care aproximativ 100 au căzut în partea sud-coreeană. Vapoarele militare sud-coreene au replicat.

Frontiera maritimă dintre cele două ţări a fost de mai multe ori în trecut teatrul unor confruntări soldate cu morţi.

Denumită "linia de limită a Nordului", frontiera a fost trasată de forţele Naţiunilor Unite şi de Statele Unite în 1953, la sfârşitul războiului Coreei. Phenianul a contestat-o şi refuză să o recunoască.

Cele mai citite

FC Barcelona și-a „betonat” poziția secundă în Spania, după victoria cu „lanterna roșie” Almeria

FC Barcelona și-a consolidat poziția secundă în La Liga, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în deplasarea de la Almeria, în etapa...

Guvernanții au nevoie de Big Brother ca să vadă problemele școlii românești

Este tot mai evident că decidenții politici, dar și o mare parte a societății, au uitat menirea școlii. Cu întârziere considerabilă, politicienii din țara noastră...

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...
Ultima oră
Pe aceeași temă