10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialPilotul avionului RUSESC doborât ACUZĂ Turcia. Ce a declarat pilotul

Pilotul avionului RUSESC doborât ACUZĂ Turcia. Ce a declarat pilotul

Pilotul rus de pe avionul militar doborât, care a fost salvat din Siria, susţine că el a zburat în spaţiul aerian al Siriei, nu în cel al Turciei, relatează BBC, citat de Mediafax.

“Avionul nu era în niciun caz în spaţiul aerian turc”, a declarat căpitanul Konstantin Murahtin, recuperat din Siria după doborârea avionului militar rus.

Pilotul rus mai spune că avioanele militare ale Turciei nu i-au adresat niciun avertisment înainte să deschidă focul.

Oviţerul s-a salvat din avionul avariat prin catapultare. Ulterior, el a fost recuperat din Siria într-o operaţiune a forţelor speciale ruse care a durat 12 ore.

Nu este clar ce s-a întâmplat cu corpul celuilalt pilot militar rus, omorât de insurgenţi sirieni de etnie turcă.

Armata turcă a doborât, marţi dimineaţă, un avion de vânătoare rus, la frontiera Siriei cu Turcia. Ankara susţine, fără dovezi, că avionul rus ar fi pătruns în spaţiul aerian turc. Moscova respinge acuzaţiile. Cei doi piloţi ruşi s-au catapultat, iar o grupare insurgentă a etnicilor turci din Siria anunţase că au fost împuşcaţi mortal. Moscova a anunţat însă că unul dintre piloţi a fost salvat.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Spitalul Obregia din București va avea o Secţie clinică de psihiatrie pediatrică

O Secţie clinică de psihiatrie pediatrică urmează să fie realizată la Spitalul Obregia, în baza unui protocol de colaborare încheiat între Administraţia Spitalelor şi...

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

Crește cu 50% numărul de muncitori filipinezi așteptați în România anul acesta

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei Filipino-Române organizate de curând în Filipine, de către Departamentul de Muncitori Migranți, din cadrul Guvernului Filipinez, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă