21.4 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialFOTO. Piramida lui Keops, iluminată în culorile Franței, Libanului și Rusiei

FOTO. Piramida lui Keops, iluminată în culorile Franței, Libanului și Rusiei

Singura dintre cele șapte minuni ale lumii antice rămasă, piramida faraonului Keops, a fost iluminată, duminică seara, în culorile drapelelor Franței, Libanului și Rusiei, în semn de omagiu pentru victimele atentatelor din Paris, Beirut și din avionul rusesc prăbușit în Peninsula Sinai, relatează AFP, citată de Agerpres. 

Un priveghi, în cadrul căruia tineri aparținând unor mișcări de tineret egiptene au păstrat aprinse sute de lumânări, a fost organizat noaptea trecută la baza monumentului vechi de peste 4.500 de ani, situat pe platoul Gizeh, într-o suburbie a capitalei egiptene Cairo, în apropierea Sfinxului și piramidelor lui Khafra și Menkaura. 

Ceremonia a fost organizată de către Ministerele pentru antichități și turism pentru comemorarea ‘vieților inocente pierdute în lume” și, în special, pentru victimele atentatelor din Franța și Beirut și ale accidentului de avion.

Comemorarea are loc după ce, vineri seara, trei comandouri jihadiste au ucis 132 de persoane și au rănit alte 352 în diferite locații din Paris. Cu o zi înainte, explozia unei bombe a provocat 44 de decese în suburbiile sudice ale Beirutului. Ambele atacuri au fost revendicate de către gruparea jihadistă Statul Islamic.

Deschideţi galeria foto de mai sus pentru a vedea imagini cu piramida lui Keops iluminată în culorile Franței, Libanului și Rusiei.

 

Cele mai citite

Parașutiștii și echipajul de zbor, în pericol din cauza închirierii avioanelor AN-2 scoase din uz

Un recent accident aviatic petrecut la Aerodromul Spătaru din Buzău a adus la lumină o situație îngrijorătoare în cadrul Ministerului Apărării Naționale (MApN)....

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...

A fost găsită fetița dispărută la Iași. Alazaroaie Riana Danielle a plecat de la școală, dar nu mai ajunsese acasă

ALAZAROAIE RIANA DANIELLE are 10 ani și fusese văzută ultima dată purtând uniforma școlară. La momentul dispariției, ea se afla pe raza municipiului Iași,...
Ultima oră
Pe aceeași temă