4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialPKK, bombardat de aviaţia turcă

PKK, bombardat de aviaţia turcă

Armata turcă a efectuat lovituri aeriene în zone rurale în sud-estul Turciei şi în nordul Irakului, vizând poziţii logistice folosite de către militanţii kurzi, au indicat sâmbătă surse din domeniul securităţii, citate de agenţia Reuters.

 Douăzeci de avioane au decolat vineri seara de la baza aeriană din Diyarbakir (sudul Turciei) şi au bombardat poziţiile utilizate de către militanţii Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) pentru sprijin alimentar şi cu arme în Hakurk, Avasin şi Qandil în nordul Irakului, potrivit surselor.

 Două runde separate de atacuri aeriene au fost întreprinse în provincia turcă Sirnak, aproape de graniţa cu Irakul, au precizat sursele.

 Armata turcă a întreprins frecvent lovituri aeriene în ultimele luni, după ce vara trecută a fost rupt armistiţiul ce dura de doi ani şi jumătate şi după ce a eşuat procesul de pace între guvernul de la Ankara şi PKK.

 Mii de militanţi şi sute de civili şi soldaţi şi-au pierdut viaţa de atunci şi multe localităţi din sud-estul Turciei cu populaţie majoritar kurdă au fost cuprinse de cele mai grave violenţe din anii 1990.

 Guvernul turc a refuzat să revină la masa negocierilor şi a afirmat că va zdrobi PKK, considerat organizaţie teroristă de către Turcia, Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii.

 Peste 40.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în conflict de când PKK şi-a început mişcarea de insurgenţă în 1984.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă