9.6 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialPlanificatorul atentatelor din Paris, IDENTIFICAT. Ce informații se cunosc despre terorist

Planificatorul atentatelor din Paris, IDENTIFICAT. Ce informații se cunosc despre terorist

Un oficial francez l-a identificat pe Abdelhamid Abaaoud ca fiind presupusul planificator al atacurilor de la Paris, care ar avea de asemenea legături cu mai multe atacuri dejucate, relatează AP, conform Mediafax

Oficialul citat, la curent cu ancheta şi care a solicitat protecţia anonimatului deoarece nu a fost autorizat să vorbească în mod public despre ancheta în curs, l-a identificat pe Abdelhamid Abaaoud ca fiind belgian.

Şapte persoane se află în arest preventiv în Belgia, suspectate de legături cu atacurile de la Paris, iar un mandat internaţional de arestare a fost emis pe numele unui cetăţean francez de origine belgiană suspectat că ar fi implicat în atacuri şi că s-ar afla în libertate.

Abaaoud s-ar afla în Siria.

Potrivit The Guardian, numele lui Abaaoud – cunoscut ca extremist – apare în mai multe dosare de poliţie, alături de cel al lui Ibrahim Abdeslam, presupusul atacator care s-a detonat la cafeneaua Comptoir Voltaire.

Numele lui Abaaoud este legat – de către Associated Press şi Liberation – de atacul dejucat, în august, într-un tren Thalys.

Acest atac a avut loc la bordul unui TGV pe ruta Amsterdam-Paris, via Bruxelles. Ayoub El-Khazzani, un suspect de terorism, a deschis focul bordul la trenului, după care a fost imobilizat de pasageri.

Liberation a legat numele lui Abdelhamid Abaaoud şi de Sid Ahmed Ghlam, un student francez acuzat de crimă, tentativă de crimă şi infracţiuni de natură teroristă.

Documente confiscate de la domiciliul acestuia şi o căutare pe computerul şi telefonul sale personale sugerează că Ghlam se afla în contact cu un vorbitor de franceză din Siria, care i-a ordonat să comită un atac asupra unei biserici, potrivit ziarului britanic.

Cele mai citite

Corvinul Hunedoara a intrat în istorie cu prima Cupă a României câștigată

Corvinul Hunedoara şi Oţelul Galaţi au disputat finalei Cupei României la fotbal, miercuri seara, pe Stadionul Municipal din Sibiu. După un meci disputat care...

Asistat de Xi Jinping, Putin se pregătește de un război lung cu Occidentul

Prezența unui civil în fruntea ministerului apărării din Federația Rusă și recenta modificare a legii învățământului din China, prin care elevii din gimnaziu vor...

Ce pedeapsă riscă o doctoriță din Rusia după ce ar fi tratat-o fără respect pe văduva unui soldat rus din Ucraina

Procesul unei doctoriţe pediatru ruse, care riscă 10 ani de închisoare după ce a fost acuzată de văduva unui soldat rus mort în Ucraina...
Ultima oră
Pe aceeași temă