10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialPodul care va lega Crimeea de Rusia, construit de un apropiat al...

Podul care va lega Crimeea de Rusia, construit de un apropiat al lui Putin

Construcţia podului care va lega Rusia de Crimeea, anexată de Moscova, a fost încredinţată firmei lui Arkadi Rotenberg, partenerul de judo al preşedintelui Vladimir Putin, a anunţat, vineri, Guvernul rus, conform AFP, citat de Hotnews.

Potrivit unui decret publicat pe site-ul guvernului, Stroigazmontaj va trebui să definitiveze podul rutier şi feroviar înainte de decembrie 2018, cu un cost plafonat la 228,3 miliarde de ruble (2,9 miliarde de euro).

Traversarea strâmtorii Kerci, un braţ de mare de 4,5 km în punctul cel mai îngust între marea Azov şi marea Neagră, în estul Crimeii, este singura modalitate, cu excepţia avionului, de a ajunge în peninsulă fără a trece prin Ucraina. Legătura este asigurată în prezent de un bac.

Construcţia acestui pod este complicată deoarece în absenţa fondurilor străine, statul rus trebuie să finanţeze în întregime proiectul, în contextul în care încearcă să îşi reducă din cheltuieli după căderea veniturilor petroliere. 

Stroigazmontaj nu a mai construit poduri vreodată.

Arkadi Rotenberg şi fratele său figureaza printre ruşii apropiati de putere sancţionaţi de Statele Unite şi Uniunea Europeană. Trezoreria americană afirma în martie că cei doi frati au câştigat "miliarde de dolari în contracte pentru Gazprom sau pentru Jocurile Olimpice de iarnă atribuite de Putin".  

Potrivit revistei Forbes, averea lui Rotenberg se ridică la patru miliarde de dolari.

Cele mai citite

FINS: numărul tinerilor participanți la IUF, interesați de finanțarea studiilor, a crescut anul acesta cu 30%

FINS a înregistrat anul acesta o creștere de 30% în rândul tinerilor interesați de finanțare pentru studiile în străinătate, în cadrul participării la IUF...

Jens Stoltenberg: „ Nu este prea târziu ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei

„ Nu este prea târziu ca Ucraina să câştige" în războiul împotriva Rusiei, cu condiţia ca Occidentul să-şi respecte promisiunile de a-i furniza mai...

Sorana Cîrstea, în turul trei la Madrid, după o victorie în trei seturi în fața filipinezei Alexandra Eala

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul al treilea la Mastersul de la Madrid, după ce a învins-o în trei seturi pe filipineza Alexandra Eala,...
Ultima oră
Pe aceeași temă