13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialPoliţia a reţinut al şaselea suspect în cazul incidentului de la metroul...

Poliţia a reţinut al şaselea suspect în cazul incidentului de la metroul din Londra

Un tânăr în vârstă de 17 ani, despre care se crede că ar fi implicat în incidentul terorist de la metroul londonez, a fost reţinut, în noaptea de miercuri spre joi, în sudul Londrei, a anunţat poliţia britanică, potrivit site-ului postului BBC News citat de Mediafax.

Suspectul a fost reţinut după ce ofiţerii de poliţie au descins la o adresă din zona Thornton Heath, burgul londonez Croydon.

Dean Haydon, şeful Comandamentului pentru antiterorism din cadrul Scotland Yard, a declarat că "în acest moment sunt şase bărbaţi în custodie şi continuă percheziţiile la cinci adrese."

Trei indivizi, de 25, 30 şi 48 de ani, au fost reţinuţi în oraşul galez Newport, un suspect de 21 de ani a fost reţinut în zona Hounslow, în vestul Londrei, iar un tânăr de 18 ani a fost reţinut în zona portului Dover.

Explozia care a avut loc săptămâna trecută la staţia de metrou londoneză Parson Green a fost declanşată de un dispozitiv improvizat. În urma deflagraţiei, 30 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat responsabilitatea comiterii incidentului terorist ce a avut loc vineri la metroul din Londra.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă