13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialAmerican, acuzat că a postat pe Facebook înregistrarea unei crime pe care...

American, acuzat că a postat pe Facebook înregistrarea unei crime pe care a comis-o

Poliţia din Cleveland încearcă să dea de urma unui bărbat, pe care-l acuză că a postat pe Facebook o înregistrare video în care a ucis un alt bărbat, mai în vârstă ca el. Presupusul criminal a fost sfătuit, potrivit Reuters, să se predea autorităților. 

Persoana căutată de oamenii legii este Steve Stephens. Crima a fost confirmată, dar polițiștii nu au găsit probe care să susţină acuzaţiile împotriva sa. Cu toate acestea, în înregistrarea video, Stephens susține că l-a ucis pe bărbatul în vârstă şi alte zeci de persoane. Cu toate acestea, poliţia nu are însă informații despre alte victime.

”Toată lumea îl caută pe Steve”, a declarat Calvin Williams, şeful Poliţiei din Cleveland. El și primarul orașului din statul Ohio, Frank Jackson, i-au cerut lui Stephens să se predea, adăugând că acesta ar putea conduce un Ford Fusion alb sau crem, că este înarmat şi periculos. ”Vrem ca asta să se termine cât mai paşnic”, a spus Williams.

Pe numele lui Steve Stephens a fost emis, duminică noaptea, un mandat pentru omor deosebit de grav de către Poliția din Cleveland, care a avertizat că este posibil ca presupusul criminal să fi trecut în statele Pennsylvania, New York, Indiana sau Michigan. Victima a fost identificată drept Robert Godwin Sr., în vârstă de 74 de ani. 

Facebook a condamnat faptele presupusului asasin. ”Aceasta esto o crimă oribilă, iar noi nu permitem astfel de conţinut pe Facebook”, a declarat un purtător de cuvânt al rețelei de socializare.

Nu este prima dată când o crimă gravă a fost postată pe Facebook. În ianuarie, patru persoane de culoare din Chicago au fost acuzate că au atacat un băiat alb cu dizabilităţi, în vârstă de 18 ani, au difuzat atacul live şi au făcut declaraţii rasiste împotriva albilor.

 

Silviu Sergiu
Silviu Sergiuhttp://silviu-sergiu
Studii: Licentiat al Facultății de Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării (secția Jurnalism) din cadrul Universității de Vest din Timișoara (promoția 2001); Master în ”Comunicare și relații publice” (specializarea ”Marketing politic”) din cadrul Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA) din București (promoția 2004); Masterand in ”Managementul instituțiilor de presă”, in cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității București. Experiență profesională: Curierul național - redactor economic (aprilie 1998- octombrie 1998); Jurnalul național - redactor politic (1998- 2005); Evenimentul zilei - redactor politic (2005-2006), șef secție ”Politică internă” (2006-2008), editor coordonator (2008-2003), redactor șef-adjunct (2013- 2016); Senior editor "Romania libera" în prezent.
Cele mai citite

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă