9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialPoliția franceză, pe urmele unui nou suspect în atentatele de la Paris

Poliția franceză, pe urmele unui nou suspect în atentatele de la Paris

Mentorul lui Mohamed Merah, teroristul care a ucis şapte persoane la Toulouse, în sud-vestul Franţei, în 2012, imamul Olivier Corel este căutat de poliția franceză, care suspectează că a avut legătură și cu atacurile de la Paris din 13 noiembrie, relatează Mediafax. 

Corel ar fi fost apropiat de Fabien Clain, un francez convertit la islam, a cărui voce a fost identificată de către detectivi în mesajul de revendicare a atacurilor de la Paris de către Statul Islamic (SI).

În paralel, continuă și căutarea lui Salah Abdeslam, care a ajuns la Bruxelles, de la Paris, la câteva ore după atacuri.

De asemenea, poliţia examina ceea pare să fie o centură de explozivi, găsită luni seara într-o pubelă de gunoi la Montrouge, la sud de Paris.

Potrivit unor surse, este prea devreme să se spună dacă există vreo legătură între centură şi Abdeslam, al cărui frate mai mare s-a detonat în timpul atacurilor armate şi sinucigaşe cu bombă de la Paris, soldate cu 130 de morţi şi sute de răniţi.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii Această vacanță (27 aprilie-7 mai) va cuprinde atât ziua de 1 mai, cât și...
Ultima oră
Pe aceeași temă