10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialPoliţia UNGARĂ e acuzată că a folosit GAZE LACRIMOGENE la frontieră, împotriva...

Poliţia UNGARĂ e acuzată că a folosit GAZE LACRIMOGENE la frontieră, împotriva unor COPII

Poliţia ungară a demarat o investigaţie, pornind de la o înregistrare video care prezintă folosirea de gaze lacrimogene la graniţa dintre Serbia şi Ungaria.

Forţele de ordine ar fi folosit gaze lacrimogene împotriva  unor copii, a declarat vineri un oficial  citat de MTI, informează Mediafax.

Laszlo Balazs, şeful departamentului pentru controlul graniţelor din poliţia ungară, a declarat  că a fost demarată o investigaţie privind înregistrarea video care circulă pe Internet, după ce a fost publicată iniţial de New York Times.

Filmul prezintă un caz în care ar fi fost folosite gaze lacrimogene împotriva unor copii, noaptea, la graniţa dintre Serbia şi Ungaria.

Balazs a precizat însă că, dacă poliţia ungară ar fi folosit gaze lacrimogene, acest lucru ar fi fost raportat unui superior.

Până în prezent, 162.980 de persoane au intrat ilegal în Ungaria, dintre care 162.075 pe la graniţa cu Serbia, a mai declarat Balazs în cadrul unei conferinţe de presă.

Ministerul de Interne a transmis, vineri, agenţiei MTI  că 150.611 de cereri de azil au fost depuse anul acesta în Ungaria, dintre care 50.413 provin de la cetăţeni sirieni.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...
00:01:26

Trump se confruntă cu o audiere pentru sfidarea curții din cauza comentariilor despre martori

Donald Trump se confruntă marți cu o audiere pentru sfidarea curții în cadrul procesului său penal istoric, procurorii din New York insistând că fostul...
00:03:41

Fără încetare de foc în Gaza unde războiul a ajuns la Ziua 200

Războiul dintre Israel și Hamasul palestinian a intrat marți în cea de-a 200-a zi fără niciun semn de repaus, în ciuda apelurilor urgente pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă