16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialPolitician ungar: Graniţa de sud a țării să fie închisă "ermetic", pentru...

Politician ungar: Graniţa de sud a țării să fie închisă “ermetic”, pentru a opri fluxul de imigranţi

Graniţa de sud a Ungariei ar trebui închisă “ermetic”, pentru a opri fluxul de imigranţi clandestini, a declarat, miercuri, liderul formaţiunii naţionaliste radicale Jobbik, Gabor Vona, informează Mediafax.

Vona a făcut aceste declaraţii în cadrul unei manifestaţii organizate de partidul său în apropierea punctului de trecere a frontierei Roszke.

Citește și: Spania CERE criterii ”juste” de distribuire a refugiaților la nivelul UE

El a precizat că sigilarea graniţelor necesită intervenţia armatei, adăugând că Jobbik va asigura majoritatea de două treimi în Parlament, necesară pentru a adopta un proiect legislativ în acest sens.

Vona a mai afirmat că imigranţii trebuie respinşi în masă de la frontieră. “Dacă pentru acest lucru este nevoie de metodele folosite împotriva ungarilor în 2006, la comemorarea a 50 de ani de la revoluţia din 1956, atunci aşa să fie”, a adăugat el, referindu-se la opinia partidului său privind acţiunile poliţiei împotriva manifestanţilor, în octombrie 2006.

Gabor Vona a apreciat că “propaganda Guvernului” privind gardul de la frontiera Ungariei nu este suficientă pentru a apăra ţara, adăugând că, dacă Executivul nu va adopta programul Jobbik, se va prăbuşi.

Citește și: Tunelul Canalului Mânecii, BLOCAT de imigranţi

Vicepreşedintele Jobbik Daniel Z. Karpat a afirmat la rândul său că migraţia este “o invazie organizată conştiincios”. El a precizat că infractorii şi teroriştii trebuie opriţi, iar o “catastrofă pentru sănătatea publică” trebuie prevenită. El a cerut suspendarea regulilor de la Dublin, pentru ca imigranţii să nu mai poată fi trimişi înapoi în Ungaria din vestul Europei.

În timpul manifestaţiei, la care au participat aproximativ 300 de persoane, niciun imigrant nu a trecut frontiera. Ulterior, manifestanţii s-au apropiat de frontieră şi de un centru de recepţie, scandând sloganuri în favoarea Ungariei când au întâlnit un grup de imigranţi.

Poliţia a asigurat securitatea, separându-i pe manifestanţi de imigranţi, astfel că niciun incident nu a fost raportat.

Cele mai citite

COS raportează un volum de business anual de 29 milioane de euro

COS, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii integrate de fit – out  și pionier al acestui segment în România, raportează un volum de...

MApN anunță că NATO a efectuat un amplu exercițiu de dislocare a trupelor în Slovenia, Ungaria și România

Ministerul Apărării Naționale(MApN) a anunțat joi că Alianța Nord-Atlantică, prin intermediul Corpului de Dislocare Rapidă Italia (NRDC-ITA) a desfășurat, în perioada 15-24 aprilie, exercițiul...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă