22.8 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialPoliticienii români despre Fidel Castro: A murit ultimul lider al Războiului Rece

Politicienii români despre Fidel Castro: A murit ultimul lider al Războiului Rece

Fostul ministru de Externe Mircea Geoană, președintele PSRO, consideră că liderul revoluției cubaneze Fidel Castro a arătat cum lupta pentru independență poate fi deturnată către dictatură, informează Agerpres.

‘Adulat sau demonizat, liderul revoluției cubaneze a arătat cum lupta pentru independență și dreptate socială poate fi deturnată către dictatură și tiranie. A murit ultimul mare lider al Războiului Rece. Iar drumul Cubei în sens invers, către democrație și pluralism, va avea nevoie de proprii lideri și va fi la fel de lung și anevoios”, subliniază Geoană într-o declarație de presă.

Fostul premier Adrian Năstase a reacționat la moartea lui Fidel Castro printr-o postare pe blog, în care subliniază că odată cu acesta dispare și generația marilor revoluționari latino-americani.

“A avut un destin spectaculos și a marcat puternic destinul țării sale și pe cel al Americii Latine. A dispărut, cu el, generația marilor revoluționari latino-americani, ale căror discursuri aminteau de injustiție și hegemonie la nivel internațional, de distribuirea inegală a resurselor, de puterea marilor companii multinaționale”, a scris Adrian Năstase pe Internet.

Fidel Castro Ruz, președintele Cubei (1976-2008), a murit în noaptea de 25 noiembrie, la ora 22.29, potrivit unui anunț făcut de fratele său, actualul președinte, Raul Castro, într-o alocuțiune la televiziunea de stat. Fidel Castro Ruz s-a născut la 13 august 1926, la Biran, provincia Oriente.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ovidiu Hațegan își pune cenușă în cap după gafa comisă în meciul Dinamo – Poli Iași: „Am greșit, n-am realizat gravitatea impactului”

Arbitrul Ovidiu Hațegan a explicat decizia luată în minutul 29 al partidei Dinamo 1948 – Politehnica Iaşi, disputată duminică, 14 aprilie, pe stadionul din...

Tapetul din living: Sfaturi utile pentru alegere și îngrijire

Livingul este spațiul în care petrecem o bună parte din timpul liber de acasă, fie că o facem pentru a ne relaxa sau pentru...

Ovidiu Hațegan își pune cenușă în cap după gafa comisă în meciul Dinamo – Poli Iași: „Am greșit, n-am realizat gravitatea impactului”

Arbitrul Ovidiu Hațegan a explicat decizia luată în minutul 29 al partidei Dinamo 1948 – Politehnica Iaşi, disputată duminică, 14 aprilie, pe stadionul din...
Ultima oră
Pe aceeași temă