18.5 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialPolițiștii din Koln sunt cercetați de Parchet, după incidentele din noaptea de...

Polițiștii din Koln sunt cercetați de Parchet, după incidentele din noaptea de Anul Nou

Mai mulţi poliţişti din oraşul german Koln sunt investigaţi pentru că nu au reuşit să-şi facă datoria şi să protejeze femeile care au fost agresate în noaptea de Revelion, informează DPA, citată de Agerpres.

Procurorul din landul Renania de Nord – Westphalia, în care este situat Koln, va determina dacă există dovezi pentru inculparea poliţiştilor pentru faptul că nu au acordat ajutor unor persoane aflate în pericol. 

Investigaţia vizează mai mulţi poliţişti, printre care şi fostul şef al poliţiei din Koln, Wolfgang Albers, care a demisionat în contextul undei de şoc provocate de evenimente, care i-au făcut pe mulţi germani să pună sub semnul întrebării politica porţilor deschise faţă de migranţi, deoarece mulţi dintre presupuşii atacatori par să fi provenit din rândul migranţilor. 

Majoritatea germanilor sunt de acord cu deportarea mai rapidă a infractorilor străini, în condiţiile în care parlamentul a lansat miercuri o dezbatere despre simplificarea reglementărilor privind deportarea solicitanţilor de azil condamnaţi. 

Conform unui sondaj efectuat de institutul de sondare a opiniei publice Forsa pentru revista Stern, 83% dintre germani sunt pentru adoptarea unor reguli mai stricte pentru deportare dacă refugiaţi şi solicitanţi de azil sunt găsiţi vinovaţi pentru agresiunile sexuale şi furturile de la Koln şi alte oraşe germane în noaptea de Anul Nou. 

Potrivit sondajului realizat pe un eşantion de 1.000 de germani la 7 şi 8 ianuarie, peste jumătate din persoanele intervievate susţin că politicienii trivializează magnitudinea violenţelor, în timp ce 68% afirmă că poliţia nu poate face faţă situaţiei. 

La Koln, autorităţile au anunţat că au primit 561 de plângeri, dintre care 45% legate de violenţe sexuale, după noaptea de Revelion, când grupuri de bărbaţi au încercuit, agresat sexual şi jefuit numeroase femei în apropierea principalei gări din oraş. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Iohannis reacționează la vestea tragică din Slovacia. “Sunt șocat să aflu”

Klaus Iohannis s-a declarat șocat de faptul că premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat. "Şocat să aflu de faptul că prim-ministrul Slovaciei, Robert Fico,...

Iohannis reacționează la vestea tragică din Slovacia. “Sunt șocat să aflu”

Klaus Iohannis s-a declarat șocat de faptul că premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat. "Şocat să aflu de faptul că prim-ministrul Slovaciei, Robert Fico,...

Interpol l-a plasat în căutare internațională pe Mohamed Amra, ai cărui complici au ucis doi polițiști

Organizația internațională a poliției, INTERPOL, l-a plasat la rubrica "Wanted persons" ("Persoane căutate") pe Amra Mohamed (30 de ani), arestatul care a fugit de...
Ultima oră
Pe aceeași temă