22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialPoliţistul care l-a împuşcat pe adolescentul afroamerican Christian Taylor, concediat

Poliţistul care l-a împuşcat pe adolescentul afroamerican Christian Taylor, concediat

Ofiţerul care l-a împuşcat mortal, vineri, pe adolescentul afroamerican Christian Taylor, a fost concediat, marţi, de poliţia din Arlington, statul Texas, potrivit comandantului poliţiei, citat de AFP în pagina online, informează Mediafax. 

Acest caz a atras o atenţie deosebită, deoarece a avut loc cu două zile înainte de împlinirea unui an de la moartea lui Michael Brown, un afroamerican de 18 ani ucis la 9 august 2014 de un poliţist alb, în Ferguson, Missouri.

Citeşte şi: Stare de urgenţă la Ferguson, după comemorarea morţii lui Michael Brown

Taylor, în vârstă de 19 ani, era jucător de fotbal la Universitatea de Stat Angelo.

Comandantul de poliţie Will Johnson a declarat presei că ofiţerul de poliţie Brad Miller – care era încă în faza de antrenament pe teren – l-a împuşcat pe Taylor vineri, la sediul unui dealer auto, după ce poliţia a răspuns la un apel privind un presupus jaf.

“Acesta este un caz deosebit de dificil. Au fost luate decizii care au un rezultat catastrofal“, a declarat Johnson. 

Johnson a precizat că au fost mai multe cazuri de decizii proaste luate de Miller, care au condus la concedierea lui.

Cazul ar putea fi judecat de un Mare Juriu, dar până marţi nu au fost formulate acuzaţii.

Moartea lui Michael Brown în Ferguson şi decizia unui Mare Juriu de a nu reţine nicio acuzaţie penală împotriva poliţistului care l-a împuşcat, Darren Wilson, au declanşat anul trecut un val de proteste, adesea violente, în numeroase oraşe din SUA. Aceste evenimente au relansat de asemenea dezbaterea privind violenţele comise de poliţie împotriva minorităţilor şi privind problema rasială.

Alte abuzuri comise de poliţie în oraşe ca New York şi Baltimore au determinat aceleaşi scene de furie şi proteste, mai multe organizaţii denunţând un “rasism instituţionalizat”.

Cele mai citite

Accident pe Dunăre. Două persoane au murit, iar alte cinci sunt date dispărute

Două persoane au fost ucise și alte cinci au fost date dispărute în urma unei coliziuni între o ambarcațiune cu motor de mici dimensiuni...

Elicopterul președintelui Iranului a aterizat forțat. Nu se cunoaște starea liderului iranian

Elicopterul care îl avea la bord pe președintele Iranului, Ebrahim Rayeesi, a aterizat forțat, iar echipele de salvare fac eforturi să ajungă la locul...

Ucraina a scufundat în Marea Neagră încă o navă rusească, tip vânător de mine

Un atac al Ucrainei a scufundat în Marea Neagră încă o navă rusească, Kovrovets, de tip vânător de mine, a anunțat Comandamentul Flotei din...
Ultima oră
Pe aceeași temă