16 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialPolonia informă zvonul de aderare la un program NATO pentru acces la...

Polonia informă zvonul de aderare la un program NATO pentru acces la arme nucleare

Ministerul polonez al Apărării a negat că Polonia ar lua în calcul posibilitatea de adera la un program NATO, prin care să ceară acces la arme nucleare, ca urmare a declaraţiilor ministrului adjunct al Apărării care a precizat, sâmbătă, că ministerul discută despre o potenţială participare, informează Associated Press, citat de Mediafax.

Potrivit ministrul adjunct al Apărării, Tomasz Szatkowski, participarea la programul de împărtăşire a armamentului nuclear al NATO ar avea ca scop ameliorarea securităţii Poloniei.

Cu toate acestea, Ministerul Apărării de la Varşovia a publicat, duminică, un comunicat pe site-ul său, în care a negat că au loc astfel de discuţii.

Presa poloneză a comentat că aceasta este prima dată când un oficial din Polonia afirmă că ţara vrea să facă parte din acest program al NATO.

Citeşte şi: Polonia ar putea participa la program NATO, care oferă acces la arme nucleare

În cadrul Ministerului Apărării, nu au loc demersuri privind participarea ţării noastre la programul de împărtăşire a armamentului nuclear al NATO”, se arată în comunicat.

Alianţa Nord-Atlantică, din care fac parte 28 de state, are trei puteri nucleare – Statele Unite, Franţa şi Marea Britanie – dar numai SUA au oferit arme aliaţilor în cadrul acestui program. Belgia, Germania, Italia, Olanda şi Turcia au găzduit arme nucleare în cadrul acestui program.

 

 

Cele mai citite

Ziua mondială a libertății presei – 3 mai

În 2024, Ziua mondială a libertăţii presei este dedicată importanţei jurnalismului şi libertăţii de exprimare în contextul actualei crize de mediu la nivel mondial,...

Europa League: Leverkusen, aproape de finală. Remiză în meciul dintre Marseille și Atalanta

Noua campioană a Germaniei Bayer Leverkusen este cu un pas în finala Europa League, după ce a învins-o în deplasare pe AS Roma cu...

Unirea Shopping Center: Inima Comercială a Bucureștiului

Situat în centrul vibrant al Bucureștiului, Unirea Shopping Center nu este doar un simplu centru comercial, ci o emblemă a orașului, fiind unul dintre...
Ultima oră
Pe aceeași temă