12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Polonia a acceptat, în cele din urmă, să acorde dreptul de...

UPDATE. Polonia a acceptat, în cele din urmă, să acorde dreptul de survol pentru avionul ministrului rus al Apărării. Moscova a calificat refuzul inițial drept o încălcare a normelor internaționale

UPDATE 21.10: Polonia a acceptat, în cele din urmă, să acorde drept de survol avionului ministrului rus al apărării, după îndeplinirea condițiilor cerute, dar refuzul anterior al acestui survol a fost calificat de Moscova drept o încălcare flagrantă a normelor internaționale, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

Polonia a refuzat, vineri, să acorde drept de survol unui avion la bordul căruia se afla ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, care se îndrepta către Rusia după o vizită în Slovacia, relatează Reuters și AFP, conform Agerpres. Avionul a fost obligat să se întoarcă din drum și să aterizeze la Bratislava.

Conform autorității poloneze de control al traficului aerian, motivul refuzului a fost că zborul a fost operat sub un indicativ militar, urmând să fie acordată permisiunea de survol numai dacă acesta va fi modificat cu unul civil.

'Acordul diplomatic a fost dat pentru un zbor civil, așa cum a fost în cazul zborului dus, dar, din motive pe care nu le cunoaștem, la întoarcere și-a modificat indicativul pentru zbor militar, ca atare a fost obligat să revină la Bratislava', a explicat purtătorul de cuvânt al acestei autorități.

Guvernul slovac a confirmat aterizarea aparatului la Bratislava, și Ucraina refuzându-i la rândul ei survolul. În așteptarea clarificării situației, Serghei Șoigu a rămas la bordul avionului, un Tupolev-154.

Potrivit Ministerului slovac de Interne, în prezent avionul este realimentat și urmează să decoleze din nou în scurt timp.

Ministrul rus a participat în Slovacia la manifestările ocazionate de aniversarea a 70 de ani de la insurecția națională slovacă împotriva naziștilor.

Cele mai citite

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...
Ultima oră
Pe aceeași temă