21.8 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. Poroșenko anunță aplicarea unilaterală a unui arminstițiu în estul Ucrainei. Un...

UPDATE. Poroșenko anunță aplicarea unilaterală a unui arminstițiu în estul Ucrainei. Un lider al insurgenților respinge oferta autorităților

UPDATE 19.55: Un lider al insurgenţilor proruşi din estul Ucrainei a respins, vineri, condiţiile planului de pace propus de preşedintele Poroşenko, transmite AFP, conform Mediafax.

"Nu va depune nimieni armele, atâta timp cât nu va exista o retragere totală a trupelor de pe teritoriul nostru", a declarat Valeri Bolotov, un lider al autoproclamatei Republici Lugansk.

Serviciile de securitate ucrainene vor implementa, începând de vineri seară, o încetare unilaterală a focului, anunţă preşedintele Petro Poroşenko, citat de AFP, conform Mediafax.

Serviciile de securitate ucrainene vor implementa, începând de vineri seară, o încetare unilaterală a focului, anunţă preşedintele Petro Poroşenko, citat de AFP.

"Astăzi, 20 iunie, va începe aplicarea armistiţiului. Încetarea unilaterală a focului va dura până pe 27 iunie", a declarat Petro Poroşenko în cursul unei vizite în regiunea Doneţk, un bastion al insurgenţilor separatişti proruşi.

Planul de pace prezentat vineri de Poroşenko va începe să fie aplicat odată cu armistiţiul.

Planul de pace conţine puncte referitoare la "dezarmare", "garantarea unui culoar pentru plecarea mercenarilor ruşi şi ucraineni", precum şi "descentralizarea puterii şi protejarea limbii ruse prin intermediul unor amendamente la Constituţie", potrivit site-ului televiziunii private Inter TV.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 787: Peste 1.700 de localnici, nevoiți să se refugieze din Harkov

Ofensiva terestră rusă din regiunea Harkov din nord-estul Ucrainei a determinat evacuarea a 1775 de locuitori, a comunicat ast[zi în mediile sociale guvernatorul regiunii,...

ONU cere anchetă independentă, după descoperirea unor gropi comune în Gaza

Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite (ONU) a cerut vineri o anchetă "independentă" şi "imediată" după descoperirea în jurul spitalelor din Gaza a...

CFR anunță că s-a reluat circulaţia feroviară între Voila şi Făgăraş

Traficul feroviar între stațiile Voila și Făgăraș, pe linia simplă, a fost reluat sâmbătă la ora 11:08, conform anunțului făcut de către CFR SA. Informația...
Ultima oră
Pe aceeași temă