15.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialPoroşenko anunță suplimentarea echipamentelor militare, în Ucraina

Poroşenko anunță suplimentarea echipamentelor militare, în Ucraina

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a anunţat, luni, că va furniza echipamente militare suplimentare forţelor armate ucrainene până la finalul anului 2015, informează Mediafax.

“Până la finalul acestui an, vom aproviziona forţele armate ucrainene peste 300 de piese de armament, 400 de vehicule militare şi 30.000 de rachete şi proiectile”, a declarat Poroşenko, luni, în cadrul festivităţilor organizate în centrul Kievului cu prilejul Zilei Naţionale a Ucrainei.

Preşedintele ucrainean a lăudat performanţele armatei ucrainene, subliniind capacitatea de a crea un sistem eficient de control, antrenament şi interacţionare.

“Activitatea eficientă a trupelor ucrainene a fost demonstrată în ultima ofensivă eşuată a inamicului în apropiere de Marinka, Starohnativka şi în alte localităţi populate şi în recuperarea controlului asupra unor puncte strategice”, a mai precizat Poroşenko.

El a adăugat că Ucraina va folosi imediat artileria de care dispune pentru a-şi combate inamicii oricând va fi necesar. De asemenea, a mai atras atenţia şi asupra faptului că, în pofida acordului de pace de la Minks, Ucraina nu poate fi niciodată sigură de implementarea acestui acord încheiat cu Rusia.

“Nu va fi niciodată o înţelegere militară 100% sigură în timpul unor agresiuni. Nu există astfel de exemple în istorie”, a avertizat Poroşenko, explicând motivul achiziţionării echipamentului militar suplimentar.

De asemenea, Poroșenko a mai declarat că va fi mărit bugetul alocat forţelor armate ucrainene.

“Dorim pacea, dar nu suntem pacifişti. Aşa că vom mări bugetul alocat forţelor armate ucrainene, vom mări renumeraţia militarilor şi vom consolida achiziţiile de echipamente destinate forţelor armate”, a precizat preşedintele Ucrainei.

Cu ocazia celei de-a 24-a aniversări a Independenţei Ucrainei faţă de URSS, Petro Poroşenko a promis că eficienţa armatei ucrainene se va mări odată cu furnizarea unui echipament militar suplimentar.

Cele mai citite

Noua lege a pensiilor. Ce venituri va avea un român care a muncit 35 de ani

Noua lege a pensiilor vine cu metode diferite de calcul a veniturilor persoanelor după retragerea din activitate. Românii care au cotizat timp de 35...

Accident suspect în apele teritoriale românești. O navă dinspre Ucraina a ciocnit un alt vas dar și-a continuat drumul până în Bulgaria

O navă care plecase din Ucraina, purtând pavilionul Insulelor Comore, a ciocnit un vas sub pavilionul Tanzaniei, în apele teritoriale românești, în dreptul orașului...

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, crede că oxigenul este un gaz inflamabil. Nicușor Dan, primarul Capitalei, îl crede

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, politician foarte cunoscut în cadrul USR, susține că oxigenul este un gaz inflamabil. Inclusiv în prospectele unor produse tip...
Ultima oră
Pe aceeași temă