14.1 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecialPosibil atac terorist la Ambasada Franţei din Roma. Ce s-a întâmplat

Posibil atac terorist la Ambasada Franţei din Roma. Ce s-a întâmplat

Un colet care a fost trimis la Ambasada Franţei din Roma a explodat, după ce un angajat al instituţiei l-a desigilat, iar autorităţile au deschis o anchetă pentru un posibil atac terorist, relatează Mediafax

Un plic a fost expediat pe adresa Ambasadei Franţei din Italia, cu sediul în Roma, iar după ce a fost desigilat de un angajat al instituţiei a explodat.

Incidentul a avut loc în cursul zilei de miercuri, când plicul a fost găsit de o femeie, angajată a ambasadei, în timp ce sorta scrisorile sosite pe adresa instituţiei cu sediul în Palatul Farnese din centrul Romei.

În momentul în care a desigilat scrisoarea, aceasta a izbucnit în flăcări, în faţa femeii. “Am văzut flacăra şi imediat m-am gândit că este o bombă”, a declarat angajata citată de publicaţia italiană Il Messaggero.

Clădirea a fost evacuată de urgenţă. Femeia, aflată în şoc, nu a suferit nicio rană, dar a fost transportată la spital pentru investigaţii suplimentare. Ambasadorul Franţei în Italia, Catherine Colonna, a fost informată imediat despre incident.

Înăuntrul plicului nu se afla niciun mesaj şi până în prezent nimeni nu a revendicat atacul.

Angajaţilor ambasadei li s-a solicitat să nu mai atingă alte scrisori în cazul în care au fost expediate mai multe colete explozive.

Plicul este inspectat de echipele Diviziei de Investigaţie Generală şi Operaţiuni Speciale (DIGOS) din Italia, iar ancheta este coordonată de o echipă anti-tero.

Cele mai citite

Tornadele au devastat statul Texas din SUA. Sute de mii de oameni au rămas fără energie electrică

Rafalele de vânt au atins puterea uraganului, iar în unele zone au fost însoţite de grindină de mărimea unei mingi de golf, conform actualitate.org. Vremea...

Rusia va taxa suplimentar veniturile mari și companiile pentru a susține războiul din Ucraina

Rusia plănuieşte creşteri de taxe pentru veniturile mari şi companii, a anunţat marţi Ministerul de Finanţe, în contextul în care Moscova caută încasări suplimentare...

Cehia dă asigurări Ucrainei că armamentul promis constând în sute de mii de obuze va sosi în curând

Premierul ceh Petr Fiala l-a asigurat marţi pe omologul său ucrainean Denis Şmîhal că primele muniţii din iniţiativa gestionată de Republica Cehă pentru achiziţionarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă