20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialPremieră în China. Un film cu tematică gay, difuzat în cinematografele țării

Premieră în China. Un film cu tematică gay, difuzat în cinematografele țării

Pentru prima dată în istoria Chinei, în cinematografele sale va fi difuzat un film ce prezintă în mod deschis o poesvte de dragoste dintre doi bărbați, potrivit Mediafax.  

Filmul a fost aprobat de Comitetul de cenzură din China.

Lungmetrajul “Seek McCartney”, denumit anterior “Looking for Rohmer”, a fost regizat de Wang Chao, un apreciat cineast chinez, care s-a remarcat în 2014 cu pelicula “Fantasia”, selectată în secţiunea Un Certain Regard la Festivalul de la Cannes.

Wang Chao a anunţat această informaţie prin intermediul unui mesaj publicat pe blogul său. El consideră că evenimentul reprezintă “un pas mic pentru comitetul de cenzură şi un pas mare pentru cineaşti”. Filmul “Seek McCartney” nu are deocamdată o dată oficială de lansare.

Lungmetrajul “Seek McCartney”, o coproducţie chinezo-franceză, realizată în colaborare cu Reboot Films, îl are ca producător pe magnatul francez Olivier Aknin. Rolurile principale sunt interpretate de actorul chinez Han Geng şi actorul francez Jeremie Elkaim.

Comitetul de cenzură din China a refuzat până acum distribuirea în reţeaua cinematografică naţională a filmelor cu tematică gay. În China nu există un sistem de clasificare a filmelor în funcţie de vârsta minimă a spectatorilor care au dreptul de a le viziona, iar lungmetrajele care ajung în cinematografe pot fi vizionate de spectatori de toate vârstele.

În trecut, filmul coreean “The King And the Clown” a fost interzis în cinematografele din China din cauza unor scene în care tematica gay era sugerată cu subtilitate. De asemenea, celebrul film cu cowboy gay “Brokeback Mountain – O iubire secretă” a fost interzis în China, în ciuda faptului că a fost regizat de renumitul cineast taiwanez Ang Lee.

Cele mai citite

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...
Ultima oră
Pe aceeași temă