13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialPremierul Cameron se va întâlni cu preşedintele iranian la New York

Premierul Cameron se va întâlni cu preşedintele iranian la New York

Premierul britanic David Cameron va avea o întâlnire, la New York, cu preşedintele iranian Hassan Rohani. Este prima întâlnire diplomatică de acest nivel dintre Teheran şi Londra din 1979, relatează AFP, preluat de MediafaxCameron va încerca să ralieze Teheranul la coaliţia internaţională împotriva extremiştilor sunniţi din cadrul grupării Stat Islamic (SI). Ianul a respins deja o cerere de cooperare americană în acest sens.

Relaţiile dintre Marea Britanie şi Iran, izolat multă vreme din cauza tensiunilor generate de programul său nuclear, s-au îmbunătăţit într-o oarecare măsură după închiderea ambasadei britanice la Teheran, determinată de luarea ei cu asalt de către manifestanţi în 2011.

David Cameron a afirmat săptămâna trecută că este hotărât să urmărească extremiştii din cadrul SI, "indiferent de cât timp va fi nevoie". Această organizaţie este responsabilă de uciderea unui angajat umanitar britanic. Statul Islamic controlează zone întinse din Irak şi Siria, unde a masacrat sute de persoane.

Avansul său în ultimele zile în nord-estul sirian a determinat peste 130.000 de persoane, în principal kurzi, să se refugieze în Turcia.

Statele Unite, care desfăşoară atacuri aeriene în Irak din 8 august, şi ţările arabe aliate au bombardat marţi pentru prima dată poziţiile islamiştilor SI din Siria.

Cele mai citite

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Un rapper iranian a fost condamnat la moarte

Rapper-ul iranian Toomaj Salehi a fost condamnat la moarte astăzi, 24 aprilie 2024. Starul este acuzat că are legătură cu tulburările din Iran din...

Enigma doctorului Socrates

Un tânăr înalt, brunet și timid stă deoparte și examinează viața din jurul lui pentru a-i da un sens, așa cum îi îndruma Socrate...
Ultima oră
Pe aceeași temă