13.1 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSportPremierul Cioloș, către oficialii UE: Nu ne mai cereți bani, faceți și...

Premierul Cioloș, către oficialii UE: Nu ne mai cereți bani, faceți și voi mai mult !

Premierul Dacian Cioloș a lansat un apel către oficialii din instituțiile Uniunii Europene, cărora le-a solicitat să nu mai ceară contribuții financiare atât de mari din partea statelor membre UE, informează site-ul britanic www.express.co.uk.

“Nu ne mai cereți atât de mulți bani, faceți și voi mai mult!”, i-a spus premierul Cioloș economistului Mario Monti. fostul șef al Guvernului Italiei.

Dacian Cioloș a precizat că România propune conducerii UE să ia în calcul “o creștere a ponderii resurselor proprii ale UE în bugetul UE”, de exemplu a ponderii taxelor din servicii vamale, în loc să se bazeze pe “creșterea sumelor provenite de la guvernele statelor membre”.

După ce a avut această convorbire cu fostul premier al Italiei, Dacian Cioloș a spus că speră ca raportul pe care îl va înainta Mario Monti la Bruxelles “va relansa această dezbatere”.


Citește și: Tony Blair le cere britanicilor să conteste Brexitul și nu exclude un al doilea referendum

Blair a avertizat că negocierile cu Bruxellesul vor fi ‘foarte dure’, pentru că executivul britanic nu va negocia cu un grup de oameni de afaceri pe care i-ar putea interesa ca țara să rămână pe piața unică, ci ‘cu lideri politici ai UE și ai parlamentelor’ naționale. ‘Ceea ce vreau să spun este că trebuie să ne păstrăm deschise opțiunile’, a spus Blair.


Discuțiile pe acest subiect au devenit sensibile la nivelul UE, după ce s-au luat în calcul consecințele procesului de Brexit asupra bugetului comun al Uniunii Europene.

În ultimii ani, până la 15 la sută din bugetul UE ar fi provenit de la Marea Britanie, iar acest lucru va trebui compensat mai ales după anul 2020, când Regatul Unit nu va mai fi parte a Uniunii.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă