20 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialPremierul francez: Sistemul Schengen ar putea fi pus în discuție

Premierul francez: Sistemul Schengen ar putea fi pus în discuție

Premierul francez Manuel Valls a avertizat, joi, că sistemul Schengen “ar putea fi pus în discuție”, dacă “Europa nu-și asumă responsabilitățile” la frontiere, potrivit Agerpres.

Printre altele, premierul francez a declarat că unii dintre autorii atacurilor teroriste de la Paris “au profitat de criza refugiaților… pentru a se strecura” în Franța. 

“Acești indivizi au profitat de criza refugiaților… de acest haos, poate unii dintre ei pentru a se strecura…” în Franța, a afirmat Valls, fără a-și încheia fraza. El a adăugat imediat că “alții erau deja în Belgia. Iar alții, vreau să vă reamintesc, erau în Franța”, a precizat Valls. 

Declarațiile prim-ministrului vin în plină dezbatere privind lacunele ce au permis “creierului” presupus al atentatelor de la Paris să efectueze deplasări dus-întors între Europa și Siria. 

În ajunul unei reuniuni a miniștrilor europeni de interne și justiție la Bruxelles, Manuel Valls, invitat la canalul public France 2, a cerut “fiecărei țări având frontieră cu Franța să-și joace pe deplin rolul”. 

 

Cele mai citite

Când începe termenul de preaviz?

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) din România a emis o decizie care stabilește când începe termenul de preaviz, anunță o știre publicată...

Criterii pentru alegerea unor ochelari de soare de calitate

Știai că sănătatea ochilor tăi depinde în mare măsură de calitatea ochelarilor de soare pe care îi porți? Niciun accesoriu de modă nu-și justifică...

VIDEO. Percheziții într-un dosar privind trafic de droguri, în Timiș

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, împreună cu procurorii DIICOT, pun în aplicare, astăzi, 24 de mandate de percheziţie domiciliară în judeţul...
Ultima oră
Pe aceeași temă