22.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialPremierul Israelului, Benjamin Netanyahu avertizază că Iranul este pe punctul de a...

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu avertizază că Iranul este pe punctul de a deveni putere nucleară

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului l-a avertizat pe preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, că Iranul este "în pragul de a deveni putere nucleară", informează Mediafax.

"Iranul vrea un acord nuclear cu marile puteri care să permită anularea sancţiunilor internaţionale şi care l-ar ajuta să ajungă în pragul de putere nucleară", a declarat Netanyahu la întâlnirea cu Barack Obama la Casa Albă.

"Sper că nu se va ajunge la acest lucru", a spus premierul israelian.

Un Iran dotat cu arme nucleare ar fi "cea mai mare ameninţare" pentru întreaga lume, a avertizat luni premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, de la tribuna Adunării Generale ONU.

Israelul şi Occidentul suspectează că Iranul încearcă să fabrice arme nucleare sub paravanul unui program atomic civil. Regimul islamist de la Teheran neagă acuzaţiile.

În cadrul întâlnirii de miercuri, preşedintele Barack Obama a pledat pentru înregistrarea de progrese în relaţia dintre Israel şi Autoritatea Palestiniană. "Trebuie să găsim mijloace pentru a îmbunătăţi siguranţa cetăţenilor israelieni (…), dar şi pentru a nu ne mai confrunta cu tragedia copiilor palestinieni ucişi", a spus Obama.

Cele mai citite

Azi încep depunerile de candidaturi pentru alegerile locale

Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de astăzi până pe 30 aprilie, ora 23:59, să depună...

Partidul Democrat din Italia lansează un manifest pentru alegerile europene

Opoziția italiană încearcă din răsputeri să se impună într-un ciclu electoral în care partidele de dreapta aflate la putere în țară speră să obțină...

Cristiano Bergodi, OUT de la Rapid! Cine preia interimatul în Giulești

Rapid București s-a despărțit de comun acord de antrenorul italian Cristiano Bergodi, după o serie negativă de patru înfrângeri consecutive, în primele patru etape...
Ultima oră
Pe aceeași temă