14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialPremierul Medvedev susţine că Barack Obama îşi încheie mandatul într-o ”agonie anti-Rusia”

Premierul Medvedev susţine că Barack Obama îşi încheie mandatul într-o ”agonie anti-Rusia”

Premierul de la Moscova, Dmitri Medvedev, a declarat vineri că administraţia preşedintelui Barack Obama își încheie mandatul într-o ”agonie anti-Rusia”, informează Reuters citată de News.ro.

 Reacţia lui Medvedev vine la o zi după ce preşedintele Obama a anunţat noi sancţiuni împotriva a şase cetăţeni şi cinci entităţi ruse, ca reacţie la atacurile cibernetice orchestrate în timpul campaniei electorale de către Moscova.

”Este regretabil că administraţia Obama, care la început a restabilit relaţiile bilaterale, îşi încheie mandatul într-o agonie anti-Rusia”, a scris prim-ministrul Medvedev pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele Barack Obama a impus sancţiuni împotriva a şase cetăţeni şi cinci entităţi ruse, inclusiv două agenţii de informaţii ale Kremlinului. Aceste sancţiuni vizează îngheţarea activelor financiare deţinute pe teritoriul Statelor Unite.

Autorităţile americane susţin că hackerii ruşi au încercat să se implice în mod deliberat în procesul electoral american şi există planuri asemănătoare şi pentru alegerile din Europa.

De asemenea, alţi 35 de diplomaţi ruşi au primit ordin de expulzare din partea Washingtonului şi au la dispoziţie 72 de ore pentru a părăsi SUA. Aceste expulzări reprezintă o replică faţă de campania de intimidare şi hărţuire a diplomaţilor americani din Rusia.

Kremlinul a reacţionat imediat faţă de noile sancţiuni şi expulzări, iar purtătorul de cuvânt Dimitri Peskov a precizat că vor exista măsuri ”adecvate” şi un ”răspuns în oglindă” din partea preşedintelui Vladimir Putin.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...

Klaus Iohannis, vizită oficială în Coreea de Sud. Ce discuții va purta președintele

Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua, în perioada 22-24 aprilie 2024, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitația Președintelui Yoon Suk Yeol. Republica Coreea...

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...
Ultima oră
Pe aceeași temă