25.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialPremierul Republicii Moldova cere demisia întregii conduceri a Procuraturii

Premierul Republicii Moldova cere demisia întregii conduceri a Procuraturii

Prim-ministrul Republicii Moldova, Chiril Gaburici, a cerut parlamentului și președintelui țării, Nicolae Timofti, să destituie întreaga conducere a Procuraturii Generale, a Băncii Naționale și a Comisiei Naționale a Pieței Financiare, pe care le acuză de corupție.

"Cer demisia întregii conduceri a Procuraturii Generale, a Băncii Naționale și a Comisiei Naționale a Pieței Financiare", a solicitat Gaburici într-o declarație de presă publicată sâmbătă seara pe pagina oficială a guvernului de la Chișinău, amenințând că, în cazul în care acest lucru nu se va întâmpla, va demisiona. Gaburici a spus că "Moldova este sugrumată de corupție, sistemul financiar al acesteia sângerează. Iar prețul este plătit de fiecare cetățean, mai puțin de către cei vinovați".

Totodată, Gaburici a atras atenția că "întregul sistem financiar al Republicii Moldova este sub asediu și mai multe instituții financiare sunt în pericol". "Guvernul este lipsit de pârghii, iar instituțiile abilitate ezită să soluționeze aceste probleme", a constatat premierul moldovean.

"O lună este un termen suficient pentru demiterea funcționarilor menționați și inițierea concursurilor pentru suplinirea acestor funcții. În caz contrar, eu îmi prezint demisia", a avertizat Chiril Gaburici.

 

Cele mai citite

Tipuri de gletiere: care sunt și cum alegi modelul potrivit?

Ai în plan finisarea suprafețelor cu glet sau placarea pereților și a podelelor cu plăci...

INCREDIBIL. 35.000.000 de euro un kilometru de autostradă București-Brașov

La propunerea ministrului Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, Guvernul a adoptat recent o investiție exorbitantă pentru „ciotul” de 5,18 km ai tronsonului Cristian-Codlea...

Ministrul german al economiei Robert Habeck susține strategia de a investi în combinate siderurgice

Ministrul german al economiei Robert Habeck a justificat miliardele de euro investite de ţara sa în fabrici de oţel verde prin nevoia de a...
Ultima oră
Pe aceeași temă