12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialPremierul slovac se va întâlni, marţi, cu Vladimir Putin

Premierul slovac se va întâlni, marţi, cu Vladimir Putin

Premierul slovac, Robert Fico, cunoscut pentru criticile sale la adresa sancțiunilor economice impuse Rusiei de Uniunea Europeană, se va întâlni, marți, la Moscova, cu președintele rus, Vladimir Putin, și cu omologul său, Dmitri Medvedev, conform Agerpres.

Vizita are loc pe fondul tensiunilor legate de “lista neagră” întocmită de Kremlin cu 89 de personalități europene care nu mai au dreptul de a intra pe teritoriul rus, ca replică la sancțiunile UE, conform AFP.

Niciun cetățean din Slovacia, țară membră a UE din 2004, nu figurează pe această listă.

Robert Fico, lider al partidului social-democrat Smer-SD, se întoarce la Moscova după ce a participat luna trecută la unele manifestații organizate cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la victoria asupra Germaniei naziste, boicotate de majoritatea liderilor occidentali din cauza rolului Rusiei în conflictul ucrainean.

Livrările de petrol și gaze naturale către Slovacia și procesarea combustibilului nuclear uzat se află printre subiectele care vor fi discutate cu acest prilej, potrivit unui scurt comunicat al guvernului de la Bratislava.

Premierul Robert Fico va fi însoțit la Moscova de miniștrii de externe, al mediului și cel al educației naționale.

Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...
Ultima oră
Pe aceeași temă