12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialPremierul Spaniei: Cine vrea republică, să modifice Constituția

Premierul Spaniei: Cine vrea republică, să modifice Constituția

"Cine solicită acum organizarea unui referendum pentru a se decide între monarhie și republică trebuie să respecte procedurile prevăzute în Constituție. Dacă nu le place Constituția, să ceară modificarea ei în Parlament fiindcă au tot dreptul să facă acest lucru. Singurul lucru care nu se poate face într-o democrație este de a ignora legile fiindcă democrația este statul de drept" , a declarat Mariano Rajoy, premierul Spaniei, într-un interviu acordat marți revistei The Economist, referindu-se la demonstrațiile anti-monarhice care au avut loc în Spania, după ce regele a anunțat că abdică în favoarea fiului său.

Șeful cabinetului de la Madrid a adăugat că ”monarhia are în Spania un sprijin majoritar”. Rajoy a reamintit de referendumul care a avut loc în 1978 pentru modificarea Constituției y renunțarea la monarhie. ”Constituția aprobată în 1978 de către majoritate prevede ca formă de guvernământ este monarhia”.

Premierul spaniol l-a apărat pe prințul Felipe: ”Are o mare susținere populară, o persoană care are cunoștiințe de politică externă și cunoaște realitatea spaniolă. Suntem convinși că va avea cel puțin acceași autoritate ca și regele Juan Carlos”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă