12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialPremierul Turciei anunță când vor înceta atacuri contra rebelolor kurzi

Premierul Turciei anunță când vor înceta atacuri contra rebelolor kurzi

Premierul Ankarei, Ahmet Davutoglu, a declarat, luni,că Turcia va continua ofensiva sa militară împotriva Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) până când rebelii kurzi vor depune armele, informează Agerpres.

“Ne vom continua lupta (…) până când vom ajunge la un anumit rezultat”, a declarat Ahmet Davutoglu în cursul unui interviu acordat postului de televiziune ATV. “Fie armele, fie democrația, cele două nu sunt compatibile”, a spus el.

Citește și: SUA şi Turcia le-au pus gând rău teroriştilor din Siria

Turcia a lansat, vineri, o serie de raiduri aeriene contra bazelor PKK din nordul Irakului, ca ripostă la atacurile sângeroase atribuite mișcării kurde care au vizat în ultimele zile membri ai forțelor de securitate.

În replică, Partidul Muncitorilor din Kurdistan a suspendat armistițiul pe care îl respecta din 2013 și a asasinat doi soldați.

Această escaladare amenință să ducă la eșecul total al fragilului proces de pace demarat în toamna lui 2012 de regimul președintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, cu scopul de a pune capăt unei rebeliuni care, din 1984, a făcut circa 40.000 de morți.

Citește și: Turcia VA INTENSIFICA operaţiunile militare de la graniţa cu Siria. A trimis TANCURI şi AVIOANE DE VÂNĂTOARE

Biroul premierului de la Ankara a confirmat luni seară ultimul val de lovituri aeriene lansate în urmă cu 24 de ore contra PKK. Acestea au vizat “adăposturi, centre logistice și ascunzători”, a anunțat guvernul turc într-un comunicat.

Cele mai citite

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă