14 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialPremierul Ungariei, Viktor Orban, susține că politica UE în criza migranților a...

Premierul Ungariei, Viktor Orban, susține că politica UE în criza migranților a eșuat

Premierul ungar, Viktor Orban, a declarat că politica Uniunii Europene privind criza migranţilor a eşuat şi a subliniat că Ungaria nu va accepta o repartizare a refugiaţilor pe baza cotelor obligatorii, relatează Reuters şi MTI, citate de Agerpres.

‘Bruxellesul doreşte să transporte migranţi ilegali pe teritoriul UE şi apoi să-i distribuie în mod obligatoriu’, a declarat luni Orban în Parlamentul de la Budapesta.

‘Acesta este planul Bruxellesului de gestionare a crizelor. Guvernul ungar nu acceptă acest plan’, a mai spus premierul ungar. În opinia lui, presiunea migratorie va creşte în anul 2016 iar Europa este ‘slabă şi fără apărare’. 

Guvernul ungar nu acceptă planurile UE de distribuire a migranţilor şi va “rezista” cu toată forţa acestor planuri cu scopul de a proteja poporul ungar. El a adăugat că 1,8 milioane de persoane au semnat o petiţie în sprijinul luptei guvernului împotriva cotelor obligatorii. Bruxellesul trebuie să respecte legile precum şi voinţa naţiunilor, a mai spus Orban. 

Totodată, premierul Viktor Orban a dispus consolidarea gardului la frontiera cu Serbia şi Croaţia şi crearea capacităţilor pentru construcţia unuia nou, notează MTI. 

În 2016, Ungaria trebuie să aibă o apărare diplomatică, juridică şi politică împotriva Bruxellesului şi o apărare militară la graniţele sale sudice, a mai spus Orban. 

El a mulţumit poliţiei, armatei şi ţărilor din Grupul de la Vişegrad – Cehia, Polonia şi Slovacia – pentru poziţia de susţinere a Ungariei în timp ce aceasta a fost ţinta criticilor întregii Europe. Ca urmare, Ungaria este în prezent una dintre cele mai stabile ţări din Europa, a mai spus el.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rareș Bogdan, atac la Nicușor Dan: A-i da un vot înseamnă a-l arunca pe apa sâmbetei

"Este important Bucureștiul și îl sprijinim cu toată forța pe Sebastian, dar în următoarele 40 de zile sper să nu va trebui să răspundem...

Mesaje de PAȘTE 2024: Hristos a Înviat!

Mesaje de Paște de trimis în aceste zile sfinte celor dragi. România Liberă îți propune o selecție de urări de Paște, SMS-uri pe care...

Violență politică în Germania: un eurodeputat social-democrat a fost grav rănit de persoane necunoscute

Un eurodeputat al Partidului Social Democrat (SPD), aflat la putere în Germania, a fost grav rănit de necunoscuţi în timp ce lipea afişe electorale,...
Ultima oră
Pe aceeași temă