14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialFOTO: Presa din Brazilia: Dezastru naţional, masacru şi umilinţă

FOTO: Presa din Brazilia: Dezastru naţional, masacru şi umilinţă

Presa din Brazilia dă de pamânt cu jucătorii naţionalei după înfrângerea de aseară, iar cuvinte ca "masacru" ,"măcel" şi "dezastru naţional" nu lipesc din repertoriu.

Folha de Sao Paulo a notat, la scurt timp după terminarea primei semifinale de la Cupa Mondială 2014 că "Germania a umilit Brazilia cu 7-1 şi merge în cea a opta finală la Cupa Mondială". Într-un update al articolului de pe pagina electronică Folha de Sao Paulo susţine că Scolari îşi va da demisia după meciul din finala mică şi că locul lui va fi preluat de Leonardo Bachi, actualul antrenor al echipei Corinthians. 

Cotidianul Lance, unul dintre cele mai importante ziare din Brazilia, scrie despre înfrângerea din faţa Germaniei ca fiind  "Cea mai mare înfrângere din istorie" şi punctează că "echipa Germaniei şi-a arătat toată îndrăzneala şi a umilit imobila selecţionată a Braziliei cu 7-1 pe". Şi asta nu e tot. Jurnaliştii mai scriu că "Brazilia a pierdut în faţa europenilor cu aplauze şi urale".

O GLobo prezintă o galerie foto cu poze ale fanilor brazilieni pe care le caracterizează ca "suferinţă şi frustrare". În schimb, Globoesporte scrie despre sentimentele pe care le-au trăit jucătorii brazilieni în timpul meciului "frustrare şi tristete la Belo Horizonte".

Toată presa din Brazilia nu uită să amintească declaraţia lui Felipe Scolari care spune că el este singurul vinovat şi responsabil pentru umilinţa din meciul cu Germania. "Ne cerem iertare si le multumim fanilor pentru sprijin. Eu sunt responsabil pentru acest rezultat catastrofal. Eu am facut toate alegerile. După ce am primit primul gol n-am mai fost organizaţi şi am primit altele foarte repede. N-am avut timp să schimb ceva".

Preşedintele Braziliei, Dilma Rousseff, a scris pe Twitter că  "La fel ca toţi brazilienii, sunt foarte, foarte tristă pentru această înfrângere. Sunt extrem de dezolată pentru noi toţi, pentru suporteri, pentru jucători".

În schimb, presa din Germania este in delir. Cei de la Bild au scris că aşa: "Frecaţi-vă la ochi: 7-1. Maracana, fii pregatită, venim!"

Kicker subliniază că "Germania n-a avut rival pe teren" şi că cel de al patrulea titlu mondial este foarte aproape. Insă, jurnaliştii de la Kicker nu uită să amintească de declaraţia antrenorului Low care spunea, imediat dupa meci, că greul de abia acum începe şi că jucătorii nemţi vor trece foarte repede peste starea de euforie.

Brazilia va juca, sâmbătă, pentru locul trei la CM, în compania învinsei din meciul dintre Argentina şi Olanda.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă