7.2 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialPreşedintele ales al SUA, Donald Trump, consideră că NATO este o organizaţie...

Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, consideră că NATO este o organizaţie învechită: Este învechită pentru că nu s-a ocupat de terorism

Preşedintele ales al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a declarat într-un interviu acordat cotidianului The Times of London că NATO este o organizaţie “învechită”, întrucât nu a abordat problema terorismului, dar a precizat că este în continuare “foarte importantă” pentru el, citează Mediafax.

“Am fost atât de criticat când am spus că NATO este învechită”, a declarat Trump. Este învechită pentru că nu s-a ocupat de terorism. Am fost aspru criticat timp de două zile. Apoi au început să spună că Trump are dreptate. Multe dintre aceste state nu contribuie cu cât are trebuie, şi cred că este foarte nedrept faţă de Statele Unite. Acestea fiind spuse, NATO este foarte importantă pentru mine. Există doar cinci ţări care plătesc ceea ce ar trebui. Cinci. Nu este mult”, a continuat preşedintele-ales, relatează Reuters.

Viitorul şef de stat american a mai adăugat că multe state NATO nu contribuie în mod echitabil la acoperirea cheltuielilor militare din cadrul organizaţiei.

Preşedintele-ales al Statelor Unite, Donald Trump, a declarat că decizia Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană se va dovedi a fi un “lucru grozav” şi a anticipat că Blocul comunitar va continua să se destrame, potrivit unui interviu acordat pentru publicaţiile The Times şi Bild.

“Popoarele, ţările, îşi doresc propria lor identitate şi Marea Britanie şi-a dorit propria sa identitate”, a declarat Trump, prezicând că “alte state vor părăsi” Uniunea Europeană.

“Cred că nu va fi prea uşor să rămână uniţi. Şi mai cred că: dacă refugiaţii continuă să vină în diferite regiuni din Europa…va fi foarte greu să rămână împreună, pentru că oamenii sunt foarte supăraţi din cauza acestui lucru”.

Trump a indicat că îi este indiferent dacă Uniunea Europenă se destramă sau nu, o poziţie total diferită de a administraţiei Obama, care înainte de Brexit a militat pentru rămânerea Marii Britanii în UE.

Preşedintele-ales a mai afirmat că doreşte negocierea cât mai rapidă a unui acord comercial echitabil cu Marea Britanie, fiind de părere că procesul de Brexit “se va dovedi un lucru grozav”, scrie Huffington Post. Liderul american a mai precizat că o va invita pe şefa guvernului britanic Theresa May la Casa Albă, cât mai curând după învestirea lui.

Cele mai citite

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...
Ultima oră
Pe aceeași temă