12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialPreședintele băncii bulgare Corporate Commercial Bank (CCB), anchetat într-un dosar de deturnare...

Președintele băncii bulgare Corporate Commercial Bank (CCB), anchetat într-un dosar de deturnare de fonduri

Președintele director executiv al băncii bulgare Corporate Commercial Bank (CCB), Orlin Rusev, va fi pus sub acuzare pentru deturnare de fonduri, acesta fiind reţinut vineri în legătură cu dispariţia din bancă a unor fonduri de ordinul milioanelor de leva, informează B1Tv care citează site-ul Novinite.com.

Banii ar fi fost scoşi din bancă în saci şi înmânaţi unei persoane care acţiona în numele acţionarului majoritar al CCB, Ţvetan Vasilev, care este şi el urmărit de procuratură.

Potrivit acuzaţiilor, Rusev a aprobat personal retragerea de fonduri.

O casieră, Margarita Petrova, a fost la rândul ei reţinută vineri şi acuzată de deturnarea "unei sume foarte mari de bani".

Procuratura urmează să ceară duminică arestarea lui Rusev şi Petrova, care sunt acuzaţi şi de complicitate.

Ţvetan Vasilev, care se află la Viena din luna iunie, a declarat pentru postul de televiziune bTV că nu se ascunde şi că va reveni în Bulgaria în următoarele câteva zile.

Banca Naţională a Bulgariei (BNB) a anunţat vineri lipsa unor documente referitoare la credite în valoare de 3,5 miliarde de leva (1,75 miliarde euro), dintr-un total de 5,4 miliarde de leva, potrivit rezultatelor unui audit independent efectuat la a patra mare bancă din Bulgaria.

Rezultatul controlului a determinat BNB să decidă revocarea licenţei CCB şi naţionalizarea subsidiarei acesteia, Credit Agricole Bulgaria.

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...
Ultima oră
Pe aceeași temă