11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialPreședintele Beninului anunță trimiterea a 800 de soldați în cadrul forței regionale

Președintele Beninului anunță trimiterea a 800 de soldați în cadrul forței regionale

Președintele Beninului, Thomas Boni Yayi, care l-a primit sâmbătă pe omologul său nigerian Muhammadu Buhari, a anunțat trimiterea a 800 de militari în cadrul noii forțe regionale însărcinate cu combaterea grupării islamiste Boko Haram, relatează AFP.

Muhammadu Buhari, care a fost învestit la 29 mai, se confruntă cu un val de violențe islamiste sângerose pe teritoriul țării sale. Peste 800 de persoane au fost ucise în nord-estul Nigeriei în decurs de două luni. Acest val de violențe s-a extins în Ciad și în Camerun, afectate de asemenea, în ultimele săptămâni, de atentate sinucigașe.

După o vizită în Camerun, la începtuul acestei săptămâni, pentru convorbiri privind lupta împotriva grupării islamiste, președintele nigerian s-a aflat sâmbătă la Cotonou unde a participat la manifestările prilejuite de aniversarea a 55 de ani de la independența Beninului alături de Thomas Boni Yayi.

Beninul își mărturisește 'solidaritatea sa' cu 'frații săi de arme' din regiune 'prin trimiterea unui contingent de 800 de bărbați (…) pentru a-i combate definitiv pe cei în afara legii', a declarat Boni Yayi presei, la încheierea întrevederii cu Buhari.

Forța de intervenție comună multinațională (MNJTF), la care urmează să participe Nigeria, Niger, Ciad, Camerun și Benin, are 8.700 de soldați și va avea sediul la N'Djamena, în Ciad potrivit Agerpres.

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă