16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialPreședintele Consiliului European i-a rugat pe migranții economici să NU mai vină...

Președintele Consiliului European i-a rugat pe migranții economici să NU mai vină în Europa

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a lansat joi un apel către migranţii economici să nu mai vină în Europa, informează AFP, citată de Agerpres.

Apelul a fost lansat la finalul unei întrevederi la Atena cu premierul elen, Alexis Tsipras.

‘Vreau să fac un apel către toţi migranţii economici, de oriunde ar veni ei, să nu mai vină în Europa, să nu le dea crezare traficanţilor, să nu-şi mai pună în pericol vieţile şi banii’, a declarat Tusk într-o conferinţă de presă. 

El a avertizat de asemenea că Grecia ‘nu va mai fi o ţară de tranzit’ şi că ‘regulile Schengen vor intra în vigoare din nou’, potrivit EFE. 

Acţiunile ‘unilaterale’ ale unor ţări membre ale UE ‘pot afecta solidaritatea’ în cadrul blocului comunitar, a mai spus preşedintele Consiliului European într-o conferinţă de presă comună cu primul ministru elen. 

‘Deciziile unilaterale fără o coordonare prealabilă, chiar dacă sunt de înţeles în context naţional, pot afecta spiritul european de solidaritate’, a declarat Tusk, referindu-se la restricţiile impuse recent de anumite ţări europene numărului de migranţi autorizaţi să intre pe teritoriul lor. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

OFICIAL. Massimiliano Allegri a fost demis de Juventus

Clubul de fotbal Juventus Torino a anunțat vineri, 17 mai 2024, demiterea antrenorului Massimiliano Allegri. Anunțul vine la doar două zile după ce echipa a...

Iohannis a numit-o pe Monica-Cecilia Sitaru ambasadoarea României în 11 țări africane

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 17 mai 2024, un decret prin care Monica-Cecilia Sitaru, ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica...

Marcel Ciolacu, ferm convins că România va avea până la sfârșitul anului o inflație de sub 5%

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că trendul inflaţiei este unul descendent, iar pe finalul acestui an va coborî sub cinci la sută. Acesta a...
Ultima oră
Pe aceeași temă