10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialPreședintele Dumei de Stat: Reforma constituțională, singura modalitate de a instaura pacea...

Președintele Dumei de Stat: Reforma constituțională, singura modalitate de a instaura pacea în Ucraina

Reforma constituțională este singura modalitate de a instaura definitiv pacea în Ucraina, a apreciat, miercuri, preşedintele Dumei de Stat (Camera inferioară a Parlamentului rus), Serghei Narîşkin, relatează agenţia de stat Tass, citată de Mediafax.

"Noi considerăm că reforma constituțională este singura modalitate de a instaura definitiv pacea, de a restabili încrederea în autoritățile ucrainene", a afirmat Narîşkin într-o intervenţie la postul de televiziune Rossia 24.

El a subliniat că Rusia "urmăreşte îndeaproape procesul constituţional" din Ucraina, care a început odată cu înfiinţarea Comisiei Constituţionale în baza unui decret al preşedintelui ucrainean Petro Poroşenko.

Kievul se obligă, prin Acordul de la Minsk, să implementeze o reformă constituţională cuprinzătoare până la sfârşitul anului, care va descentraliza sistemul politic ucrainean şi va oferi privilegii regiunilor separatiste Doneţk şi Lugansk. Privilegiile includ autodeterminare în privinţa limbii, libertatea de a numi procurori şi judecători şi stabilirea unor relaţii economice cu Rusia.

Grupul de contact, din care fac reprezentanţi ai Moscovei, Kievului, OSCE şi lideri separatişti proruşi din estul Ucrainei, a semnat pe 12 februarie, la Minsk, o înţelegere care vizează să pună capăt conflictului ucrainean. Înţelegerea a fost negociată de către preşedinţii Rusiei Vladimir Putin, Ucrainei Petro Poroşenko, Franţei Francois Hollande şi cancelarul Germaniei Angela Merkel

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă