12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialPreședintele iranian anunță un acord privind programul nuclear până în 20 iulie

Președintele iranian anunță un acord privind programul nuclear până în 20 iulie

Președintele iranian Hassan Rohani a asigurat, joi, marile puteri, că se va putea încheia un acord privind programul nuclear până la termenul limită de 20 iulie, relatează AFP, conform Mediafax.

"Foarte probabil vom ajunge la un acord până la sfârşitul lui iulie", a declarat pentru presă preşedintele iranian, care participă, la Shanghai, la o conferinţă regională pe teme de securitate.

Rohani face această declaraţie după a patra rundă de negocieri, care a avut loc săptămâna trecută la Viena, dar care s-a încheiat fără vreun rezultat.

Iranul şi Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) au ajuns, totuşi, la un acord asupra punerii în aplicare a cinci măsuri noi privind o îmbunătăţire a transparenţei programului nuclear al Republicii islamice, a anunţat miercuri Agenţia ONU.

Două dintre acete noi măsuri, dintre care una se referă la testarea unor explozivi, au o legătură directă cu o posibilă dimensiune militară a programului, potrivit prevederilor memorandumului ataşat unui comunicat primit de către AFP.

Iranul s-a angajat să furnizeze "până la 25 august" toate informaţiile solicitate.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă