9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialPreşedintele Parlamentului bulgar a fost ales președinte al Partidului Socialist Bulgar

Preşedintele Parlamentului bulgar a fost ales președinte al Partidului Socialist Bulgar

Preşedintele Parlamentului bulgar, Mihail Mikov, a fost ales președintele Partidului Socialist Bulgar – fost comunist. Mikov trebuie să pregătească partidul pentru alegerile legislative anticipate, după de Guvernul a demisionat, transmite Mediafax.

Mihail Mikov, în vârstă de 54 de ani, îl înlocuieşte în funcţie pe Serghei Stanişev, care este preşedintele Partidului Socialist European (PSE).

El a fost ales cu voturile a 377 de delegaţi la Congresul formaţiunii, alţi 333 pronunţându-se pentru ministrul demisionar al Economiei şi Energiei Dragomir Stoinev, în vârstă de 38 de ani.

Stanişev a demisionat din postul de preşedinte PSB, pe care l-a ocupat timp de 13 ani, după scorul slab înregistrat de partid în alegerile europene din mai şi care a antrenat tensiuni cu partenerii din cadrul Guvernului minoritar al premierului demisionar Plamen Oreşarski.

Parlamentul bulgar a aprobat joi demisia Guvernului, deschizând calea către alegeri legislative anticipate, prevăzute la 5 octombrie, mai scrie sursa citată.

Mihail Mikov, un jurist şi fost ministru de Interne, asigură preşedinţia Parlamentului bulgar din mai.

El va avea sarcina dificilă de a consolida partidul, în care s-au format mai multe tabere, şi de a recuceri alegătorii, în contextul în care Bulgaria, cea mai săracă ţară din Uniunea Europeană (UE), traversează, în afară de o gravă criză bancară, o criză politcă marcată de demisia a două guverne în mai puţin de 18 luni.

Cele mai citite

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...
Ultima oră
Pe aceeași temă