8.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialPreședintele PE, recomandare pentru noul premier al Greciei: Să înceteze atacurile împotriva...

Președintele PE, recomandare pentru noul premier al Greciei: Să înceteze atacurile împotriva Germaniei

Preşedintele Parlamentului European, germanul Martin Schulz, i-a cerut noului premier grec Alexis Tsipras să înceteze să o mai critice pe cancelarul german Angela Merkel şi Guvernul său, relatează Mediafax.

Schulz a declarat pentru ediţia de duminică a cotidianului german Die Welt că a transmis această recomandare în timpul întrevederilor pe care le-a avut săptămâna trecută cu Alexis Tsipras, care vrea să renegocieze datoria masivă a Greciei.

"I-am recomandat cu insistenţă să se calmeze pe plan verbal. Acest lucru nu îl ajută cu nimic", a declarat Martin Schulz.

"Tsipras ar fi mai inspirat să înceteze atacurile împotriva Angelei Merkel", a declarat el, adăugând că Guvernul german, printre alţii, va fi cel care îl va ajuta.

Germania a reiterat după alegerile care l-au adus la putere pe liderul Syriza, partid al stângii radicale antiausteritate, că aşteaptă de la Grecia să îşi onoreze angajamentele în materie de reforme economice şi fiscale.

Germania a suportat cea mai mare parte a datoriei greceşti, iar cancelarul german a exclus sâmbătă într-un interviu acordat presei o "nouă ştergere" a datoriei aşa cum vrea Alexis Tsipras.

Martin Schulz, care a fost primul oficial european primit de noul premier grec la Atena, joi, a declarat că germanii nu sunt singurii sceptici cu privire la evoluţia actuală a Greciei, ci întreaga Uniune Europeană îşi pune întrebări.

"Unora poate că le place să critice germanii dar este o viziune pe termen scurt care nu permite progrese", a apreciat el.

Cele mai citite

DIICOT a reținut doi suspecți la Pitești, pentru trafic de droguri

La data de 16 aprilie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești au luat măsura...

Asigurări de sănătate: despăgubirile cresc cu 27% în 2023, potrivit UNSAR

Românii au accesat anul trecut, în baza asigurărilor voluntare de sănătate, servicii medicale în valoare de 458 milioane lei. Cifra este în creștere cu...

România vrea să fie partener cu Qatar și cu SUA pentru restabilirea păcii în Orientul Mijlociu

România vrea să fie partener cu SUA și cu statul Qatar pentru a obține restabilirea păcii în Orientul Mijlociu, a declarat premierul Marcel Ciolacu,...
Ultima oră
Pe aceeași temă