8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialPreședintele Siriei, Bashar al-Assad: Statele Unite, Israelul şi UE susţin teroriştii implicaţi...

Președintele Siriei, Bashar al-Assad: Statele Unite, Israelul şi UE susţin teroriştii implicaţi în conflictul din Siria

Președintele Siriei, Bashar al-Assad, a acuzat Statele Unite ale Americii, Israelul şi Uniunea Europeană de susţinerea "teroriştilor" implicaţi în războiul civil sirian, subliniind că singura opţiune pe care o are este "victoria", potrivit Mediafax.

"Nu avem altă opţiune în afara victoriei. Israelul încearcă să ajute teroriştii din Siria. Noi suntem deja în război cu israelienii. Israelul este asociat cu Turcia, cu Statele Unite, cu Marea Britanie, cu Arabia Saudită, Qatarul şi alţii. Inclusiv Washingtonul şi Uniunea Europeană oferă asistenţă teroriştilor" în războiul civil, a declarat Bashar al-Assad într-un interviu acordat cotidianului croat Vecernji List.

Liderul sirian a respins şi ideea creării unor regiuni autonome kurde în Siria. "Dacă nu câştigăm acest război, Siria va dispărea de pe hartă. Nu am ales noi să participăm la acest război", a insistat Bashar al-Assad, potrivit ediţiei germane a agenţiei Reuters.

Administraţia Donald Trump susţine că regimul Bashar al-Assad este responsabil de presupusul atac chimic din zona Khan Sheikhoun (provincia Idlib), soldat, potrivit organizaţiei Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), cu moartea a 72 de persoane. Siria şi Rusia au negat orice implicare, afirmând că atacul a fost comis de insurgenţii susţinuţi de Occident.

Administraţia Bashar al-Assad a negat orice utilizare a armelor chimice. De altfel, arsenalul chimic sirian a fost distrus de câţiva ani, la solicitarea Occidentului şi sub monitorizarea inspectorilor internaţionali.

Administraţia Donald Trump ar putea recurge la acţiuni militare unilaterale în Siria, în cazul în care Naţiunile Unite nu vor reacţiona după atacul chimic pe care Washingtonul îl atribuie regimului Bashar al-Assad, situaţia riscând să genereze o criză de amploare cu Rusia.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă