13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialPresiuni asupra lui Abbas, pentru ca Palestina să adere la Curtea Penală...

Presiuni asupra lui Abbas, pentru ca Palestina să adere la Curtea Penală Internațională

17 organizații non-guvernamentale pentru drepturile omului au cerut, joi, lui Mahmoud Abbas, ca Autoritatea Palestiniană să adere la Curtea Penală Internațională (CPI), relatează AFP, conform Mediafax.

Dacă palestinienii vor "ratifica Statutul de la Roma, care a creat CPI, ei vor putea depune plângeri împotriva Israelului, dar pot fi, la rândul lor, judecaţi pentru crime împotriva umanităţii", a afirmat Amnesty International, una din organizațiile semnatare.

Prin această scrisoare cele 17 ONG-uri îl presează pe Abbas să "ia măsurile necesare pentru ca Autoritatea Palestiniană" să adere la CPI.

La începutul lui aprilie, palestinienii au transmis Secretariatului General al ONU cereri de aderare la 13 tratate sau convenţii internaţionale.

Ulterior, serviciile juridice ale ONU "au stabilit că instrumentele (de aderare) primite sunt redactate conform legilor şi reglementărilor în vigoare şi şi deci au fost acceptate".

Cele mai citite

Unicat în România! Grădini plutitoare pe lac, aranjamente gigant, zeci de mii de ghivece la West Side Flower Fest, cel mai mare festival de...

Dăm startul verii la cea de-a doua ediție a West Side Flower Fest! Va avea loc din 31 mai până în 2 iunie, în...

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

FC Barcelona și-a „betonat” poziția secundă în Spania, după victoria cu „lanterna roșie” Almeria

FC Barcelona și-a consolidat poziția secundă în La Liga, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în deplasarea de la Almeria, în etapa...
Ultima oră
Pe aceeași temă