10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialPresupușii islamiști arestați în Berlin nu plănuiau un atentat

Presupușii islamiști arestați în Berlin nu plănuiau un atentat

Cele două persoane reținute de poliție, în timpul descinderii la Moscheea din cartierul Charlottenburg, din Berlin, bănuite de legături cu islamismul, nu plănuiau să atace capitala Germaniei, informează DPA, citat de Mediafax.

Autoritățile au transmis, joi, că presupuşii islamişti nu plănuiau un atac în Berlin, însă au păstrat tăcerea în legătură cu eventuale planuri vizând alte regiuni din ţară.

În urma unei descinderi la o moschee, poliţia din Berlin anunțase, anterior, că verifică o “ameninţare actuală”. Ancheta a condus la vehiculul celor doi bărbaţi, în vârstă de 28 şi 46 de ani, însă autorităţile au anunţat că nu au găsit material explozibil. Însă îngrijorări cu privire la ceea ce se afla în vehicul au determinat autorităţile să evacueze 120 de locuitori din 16 clădiri din zonă, în cartierul Britz. 

Citește și: Pericolul TERORIST descurajează TURIŞTII. Cu cât au scăzut preţurile vacanţelor în Europa şi care sunt destinaţiile alternative

 “Nu vreau să comentez în legătură cu situaţia securităţii în alte landuri germane”, a declarat comisarul berlinez Klaus Kandt.

El a precizat că forţele de ordine au acţionat în urma unui pont de la altă jurisdicţie. Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne din landul Renania de Nord-Westfalia a sugerat că instituţia ar fi sursa pontului.

“A avut loc un schimb de informaţii între agenţii de securitate cu privire la indicii despre un posibil atac”, a declarat el.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă