20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialPrețul petrolului, cea mai mare creștere din ultimii șase ani

Prețul petrolului, cea mai mare creștere din ultimii șase ani

Prețurile petrolului au crescut joi cu 10% și au înregistrat cel mai mare avans în peste șase ani, relatează Mediafax.

Tendința ascendentă se menține și în tranzacțiile de vineri, ca efect al creșterii economice peste așteptări a SUA în trimestrul al doilea, conform Bloomberg.

Citește și: Bulgaria va căuta petrol şi gaze în Marea Neagră

La New York, petrolul cu livrare în octombrie este cotat în urcare cu 0,99%, la 43,1 dolari pe baril.

Petrolul Brent, de referință la bursa din Londra, crește cu 0,78%, la 47,94 dolari pe baril.

„În termeni procentuali, creșterea de 10% de joi este spectaculoasă. În dolari însă, creșterea a fost de doar 4 dolari”, a declarat Daniel Ang, analist la Phillip Futures.

Economia americană a înregistrat un avans de 3,7% în trimestrul al doilea, depășind toate estimările analiștilor intervievați de Bloomberg, potrivit datelor publicate joi de Departamentul pentru Comerț.

Creșterea prețurilor petrolului s-a accentuat după ce Royal Dutch Shell a anunțat o situație de forță majoră în privința exporturilor din Nigeria, compania lucrând la repararea a două conducte închise din cauza hoților și a unei avarii.

Citește și: Prețul Petrolului, în scădere

Prețul petrolului de referință în SUA a scăzut sub 40 de dolari pe baril în această săptămână, din cauza temerilor provocate de încetinirea creșterii economiei chineze.

Cotațiile țițeiului sunt cu circa 31% sub un maxim al acestui an atins în luna iunie, pe fondul speculațiilor că supraoferta la nivel global se va prelungi. Membrii OPEC au refuzat să reducă producția, în timp ce stocurile din SUA sunt cu 90 de milioane de barili pentru media ultimilor cinci ani.

Cele mai citite

Transformă spațiul din garaj într-un loc accesibil – iată ce ușă de garaj de la Alexiana să alegi

Ușilor de garaj ar trebui să li se acorde mult mai multă atenție. Acestea au capacitatea de a menține un nivel de siguranță înalt...

Vizită importantă la București. Comisarul european pentru parteneriate internaționale vine în România

Vizita comisarului european pentru parteneriate internaționale, Jutta Urpilainen, la București în perioada 24-25 aprilie, marchează un moment important în dialogul dintre Uniunea Europeană și...

Cum alegi salopeta de lucru potrivită

Alegerea unei salopete de lucru adecvate este esențială pentru confortul, siguranța și eficiența la locul de muncă. Această piesă de îmbrăcăminte, care inițial a...
Ultima oră
Pe aceeași temă