17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialPrietena atentatorului din Sydney nu va fi eliberată

Prietena atentatorului din Sydney nu va fi eliberată

Controlul judiciar, decis de judecători pentru Amirah Droudis, prietena autorului luării de ostatici din Sydney, Man Haron Monis, a fost anulat, iar tânăra a fost trimisă la închisoare. Noua decizie vine din cauza nemulţumirii opiniei publice cu privire la eliberarea cuplului pe cauţiune, în condiţiile implicării într-un dosar de crimă, relatează AFP.

Inculpată pentru asasinarea fostei soţii a lui Man Haron Monis, Amirah Droudis, în vârstă de 35 de ani, era de mai bine de un an eliberată pe cauţiune şi se afla sub control judiciar. 

Man Haron Monis era inculpat în acelaşi dosar pentru complicitate la crimă şi, de asemenea, era vizat de mai multe proceduri judiciare pentru agresiuni sexuale. Fosta sa soţie, Noleen Hayson Pal, a decedat în aprilie 2013, după ce a fost înjunghiată, iar cadavrul a fost ulterior ars.

Man Haron Monis a fost ucis la 16 decembrie în urma intervenţiei forţelor speciale australiene la cafeneaua Lindt din centrul oraşului Sydney, unde a ţinut ostatici mai mulţi clienţi şi angajaţi timp de peste 15 ore. Doi ostatici, un bărbat şi o femeie, au fost, de asemenea, ucişi în urma intervenţiei forţele australiene.

Judecătorul care a decis ca prietena autorului luării de ostatici din Sydney să fie trimisă la închisoare a explicat că Amirah Droudis reprezintă un "risc inacceptabil", luând în considerare precedentele condamnări şi natura crimei de care este suspectată.

"Dosarul împotriva acuzatei este mai consistent decât în urmă cu 12 luni", a afirmat judecătorul. Consolidarea condiţiilor de control judiciar nu a fost considerată suficientă pentru diminuarea riscului reprezentat de tânără, a explicat judecătorul.

Judecătorul care a decis eliberarea pe cauţine a cuplului Monis-Droudis în decembrie 2013 a primit ameninţări cu moartea în urma luării de ostatici de la cafeneaua din Sydney.

Cele mai citite

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Vopsirea auto profesională. Etapele procesului de vopsire pas cu pas

Vopsirea auto profesională este un proces complex și meticulos, care implică mai multe etape distincte pentru a obține un finisaj impecabil și durabil. În...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...
Ultima oră
Pe aceeași temă